News Flash:

Averea baronului cooperatiei

11 Iulie 2008
4117 Vizualizari | 5 Comentarii
Radu Jianu
• Unde sunt banii cooperatiei? • Zilele trecute, cotidianul BUNa ZIUA IASI arata ca desi Asociatia Teritoriala a Cooperativelor Mestesugaresti a vandut zeci de spatii ultracentrale in perioada 2001 - 2005, in conturile cooperatiei erau in anul 2005 numai 2,5 miliarde lei • Intre timp, au iesit la iveala informatii clare privind averea baronului cooperatiei iesene, Radu Jianu • O vila de 230 metri patrati in centrul orasului, o alta la Sorogari si bani trimisi fiicei sale care are proprietati in Statele Unite, Oana Jianu


Intrebarea lansata zilele trecute de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, "Unde sunt banii cooperatiei?", in conditiile in care in perioada 2001 - 2005 au fost vandute prin trucarea unor licitatii zeci de spatii, incepe sa capete raspunsuri. Averea baronului cooperatiei iesene, Radu Jianu, fostul sef al Asociatiei Teritoriale a Cooperativelor Mestesugaresti (ATCOM), poate fi instrument de lucru pentru elucidarea acestor enigme. Astfel, trebuie precizat in primul rand ca familia lui Radu Jianu este printre putinele familii privilegiate care au reusit sa-si faca o casa in zona centrala a orasului. Si ce casa! O vila de 235 de metri patrati utili in buricul targului, putin mai la deal de Inspectoratul Scolar Judetean, pe strada Octav Botez nr.1. Fotografiile efectuate casei lui Jianu, care arata ca si cum ar fi proaspat renovata, nu au avut de suferit desi cainele lup din curte a venit furios, trimis de stapan dupa primul blitz. Insa cum omul se mai satura de oras, mai ales de zona centrala unde este si multa poluare, familia Jianu si-a facut un conac si la tara, dar nu prea departe, la Sorogari. Aici familia Jianu detine o casa cu mansarda si vreo 4 hectare de teren. Un loc de recreere, de sfarsit de saptamana, pentru a scapa de stresul in zilele in care incaseaza bani stand degeaba in birourile de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant nr.8-12. Apoi, un om ca Jianu are nevoie de bani deoarece fiica Oana este casatorita in Statele Unite. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat zilele trecute ca desi s-au vandut zeci de spatii in perioada 2001 - 2005, in conturile ATCOM mai erau doar 2,5 miliarde lei. Reporterii au inventariat un numar de 15 spatii comerciale situate in zona ultracentrala, pe bulevardul Stefan cel Mare, str. Costache Negri, str. Anastasie Panu, de pe urma carora s-au incasat 11 miliarde lei in perioada 2004-2005. De exemplu, in anul 2004, ATCOM a vandut un spatiu avand o suprafata de 578 metri patrati, in Complex Targu Cucului, cu 4,5 miliarde lei vechi, in urma unei licitatii la care a participat o singura persoana si anume viitorul cumparator, Constantin Dorel Roibu. In acelasi an, in luna mai, pe data de 28, ATCOM a vandut catre SC Flueraru Avallon SRL un spatiu comercial in suprafata de 66 metri patrati de pe strada Anastasie Panu nr.15-17, bloc Ghica Voda, cu numai 440 milioane lei vechi. Aceeasi societate comerciala a cumparat pe data de 29 ianuarie, in Complexul Targu Cucului, un spatiu comercial in suprafata de 11 metri patrati, la pretul de 120 milioane lei. In imobilul de pe Anastasie Panu, SC Coalexina Company SRL a cumparat pe data de 27 septembrie un spatiu comercial in suprafata de 116 metri patrati cu numai 1,3 miliarde lei. Nu au fost insa calculate veniturile obtinute din inchirierea unui numar de 20 de spatii aflate tot in centrul orasului, acolo unde se plateste o chirie de cel putin 10 Euro pe metrul patrat.

Spatiile inchiriate

De aceea, pentru a arata ca trebuie sa se ridice unele semne mari de intrebare cu privire la gestionarea fondurilor ATCOM, cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta lista cu spatiile comerciale care sunt inchiriate de ATCOM. Astfel, in zona centrala sunt inchiriate unor societati comerciale urmatoarele spatii comerciale: bl. Ghica Voda 2c, strada Anastasie Panu, parter; bloc Ghica Voda 2 C, str. Anastasie Panu demisol; b-dul Stefan cel Mare si Sfant nr. 8-12, subsol, parter si etajul 1, adica o suprafata totala de 623 metri patrati; bloc CL 20-21 str. Strapungere Silvestru nr. 8; bloc T2 bulevardul Socola nr. 20 parter; bl. A1 aleea Mihail Sadoveanu nr. 4 parter; bloc 558 tr.II str. Pacurari nr. 8; bloc 43 A, parter str. Pacurari nr.53; bloc 557 scara A strada Pacurari nr.14; bloc H2, bulevardul Nicolae Iorga nr.39; bloc CL 5, sos. Arcu nr. 35 parter; bloc Carmen, bulevardul Independentei nr. 2 parter; bloc Targu Cucu str. Sarariei nr.6; bloc X6, piata Voievozilor nr. 8-9 parter.
Insa au fost inchiriate si spatiile ramase dupa ce ATCOM si Jianu au reusit sa desfiinteze cooperativa mestesugareasca din Targu Frumos. Astfel, in Targu Frumos au fost inchiriate urmatoarele spatii: bloc 16, strada Petru Rares, parter, bl. 37, str. Cuza Voda parter, bloc 38, strada Cuza Voda, parter, bloc 39, strada Cuza Voda, parter, bloc.48, str. Ecaterina Teodoroiu, parter etc. Dupa desfiintarea ATCOM in anul 2005 si infiintarea Uniunii Judetene a Cooperativelor Mestesugaresti, contractele de inchiriere au fost preluate de SCM Grad I Prod Artiz Com 2005. Reamintim ca aceasta din urma s-a format tot in urma preluarii unei parti a patrimoniului ATCOM.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spatiile inchiriate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

nume autor  | #38599
toti nu stiu cum sa fure mai mult

http://faze-hazlii.blogspot.com/
xxx  | #38600
NU STIU CE VA FACE DOAMNA JIANU DAR EU IN LOCUL EI V-AS DA IN JUDECATA PENTRU CALOMNIE SI AR SCOATE BANI GREI PENTRU ACEST ARTICOL. NU VA DOCUMENTATI DELOC CAND SCRIETI UN ARTICOL??????
MIZERIE MARE MON CHER LA JURNALISTI.
Anonim  | #38601
Verificati va rog si averea presedintei Angela Tiron, de la Socom Igiena Iasi !
amuzatul  | #38602
Bai, da` rau va mai plateste la Ziua. Pai casuta din poza la voi e `conac`? Nu-i de mirare ca sunteti asa frustrati.
dolfi  | #38603
cine sta acum in octav botez nr 1 nu familia marculescu eu am stat la nr 5
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3154 (s) | 22 queries | Mysql time :0.201636 (s)