Eveniment-Social

Averea nimanui naste drame – Doua familii se dusmanesc de un sfert de secol pentru o fantana

Publicat: 04 feb. 1999

•Instanta a mentinut pedeapsa unei batrane de 73 de ani, condamnata pentru tentativa de omor

Curtea de Apel Iasi a respins apelul declarat de batrana Ioana Asandulesei, impotriva sentintei Tribunalului, prin care a fost condamnata la 1 an si 8 luni de puscarie pentru tentativa de omor, mentinandu-i acesteia sentinta initiala.

De ani de zile, doua familii din comuna Dobrovat, judetul Iasi, Nicolaie si Ioana Asandulesei si, Gheorghe si Catinca Manuta, se dusmanesc si se urasc de moarte, din cauza unei fantani amplasate la granita dintre cele doua gospodarii. Gradinile celor doua familii sunt despartite de o ulita unde se afla aceasta fantana, construita in urma cu 150 de ani. In urma cu 35 de ani, membrii familiei Manuta a curatat aceasta fantana si de atunci se considera proprietarii terenului. Acestia nu au permis ani de-a randul familiei Asandulesei sa ia apa, din cauza ca „sunt niste oameni foarte murdari, slinosi si paduchiosi”. Timp de un sfert de secol nu a existat nici un conflict soldat cu vatamari corporale, ci numai injuraturi si amenintari.

Intr-o seara de august, Ioana Asandulesei si-a luat inima in dinti si s-a dus la fantana sa ia apa si sa schimbe galeata. Catinca Manuta a intervenit nervoasa si, dupa o paruiala, scandalul a luat amploare. Intervenind sa-si apere sotia, Gheorghe Manuta a trecut la atac cu un topor. In cele din urma, el a fost dezarmat si batut de Ioana si sotul ei. Dupa jumatate de ora de batai cu bite si topoare, Ioana Asandulesei i-a dovedit pe rivali. Victimele au fost internate in stare foarte grava la spital, cu numeroase fracturi si contuzii cerebrale, care le-au pus viata in primejdie. Pentru lovire, Neculai Asandulesei a primit doar o amenda penala de 180.000 de lei, iar Ioana un an si opt luni de detentie.loading...

Adauga un comentariu