Actualitate

Averea unui baiat de bani gata a fost luata in vizor. Din cauza tepelor afaceristul poate pierde tot

Publicat: 15 dec. 2014
1

@ Individul este odrasla unor fosti profesori de la Universitatea de Medicina si Farmacie @ Este vorba de prejudicii de ordinul miliardelor @ Deja au fost finalizate doua dosare

Majoritatea firmelor patronate de acest personaj au ajuns in faliment, desi afacerile au fost prospere o buna perioada de timp. Pana aici nicio problema, numai ca dupa falimentarea firmelor singurul pagubit a fost statul roman care nu si-a mai incasat impozitele. Avand in vedere ca toate firmele pe care le-a ingropat au tras tepe statului, reprezentantii Fiscului incep sa creada ca totul s-a facut in mod premeditat tocmai pentru a insela bugetul public. Situatia ridica astfel de semne de intrebare deoarece ori de cate ori au demarat procedurile de executare pentru recuperarea impozitelor neplatite reprezentantii Fiscului au constatat ca nu mai au ce sa execute. Adica firmele intrasera in insolventa sau in faliment, dar in patrimoniu mai aveau un scaun sau un birou. Este vorba despre grupul de firme „Mater Optica” din care fac parte societatile comerciale Mater Optica Grup SRL, Mater Optica Distributie SRL si Mater Optica SRL patronate de Bogdan Petrescu fiul fostei profesoare Zenaida Petrescu de la disciplina dermatologie si a fostului prorector de la UMF Iasi, Gheorghe Petrescu.

Toate firmele au intrat in insolventa si au ajuns ulterior in faliment si dupa cum s-a mai precizat au lasat in urma numai datorii la stat, partenerii de afaceri ai firmelor lui Petrescu neavand de recuperat bani. Probabil ca nu-si permite sa-si insele furnizorii de materiale avand in vedere ca in prezent isi continua activitatea pe alte societati comerciale tot in spatiul de pe bulevardul Independentei la blocul Y5-Y6, acolo unde aveau sediul si firmele ingropate. Numai ca nici reprezentantii Directiei de Finante nu se lasa si vrea sa execute silit averea lui Petrescu tocmai pentru a recupera taxele si impozitele neplatite de acesta.

Astfel, Mater Optica Distributie datoreaza statului 412.130 lei, Mater Optica Grup – 405.000 lei, iar Mater Optica SRL – 208.167 lei. Fiscul a depus recent la Tribunalul Sindic doua cereri de atragere a raspunderii impotriva lui Bogdan Petrescu. Procedura a fost declansata in baza art. 138 din Legea 85/2006 privind insolventa care prevede atragerea raspunderii personale pentru administratorii firmelor care prin tot felul de acte ilicite au adus prejudicii societatilor comerciale pe care le-au manageriat. Magistratii de la Tribunalul Sindic vor decide cu privire la cererile depuse de Fisc impotriva lui Petrescu. Dupa cum s-a precizat mai sus, inainte de a fi falimentate, firmele erau lasate fara patrimoniu si prin urmare Fiscul nu avea ce sa execute pentru a recupera banii. De exemplu, anul acesta au avut loc mai multe licitatii pentru vanzarea unor bunuri din patrimoniul firmei Mater Optica SRL. Numai ca firma mai detinea doar niste truse medicale, un pupilometru, un microscop, oftalmoscop, masina manuala de slefuit lentile etc. bunuri care nu valorau mai mult de 30.000 lei. Asta in conditiile in care, dupa cum s-a mai precizat, firma datoreaza statului 208.167 lei.

Citeste si: Odrasla unor profesori celebri de la UMF a dat de belea. Teapa de miliarde in centrul Iasului
Adauga un comentariu