News Flash:

Averile noilor parlamentari ieseni

30 Noiembrie 2004
851 Vizualizari | 0 Comentarii
Viitorii parlamentari ai Uniunii PSD + PUR, conform declaratiilor oficiale de avere, sunt in cea mai mare parte mici proprietari de terenuri agricole, au ceva bani in conturi bancare si cateva imobile. Cel mai sarac candidat, pascaneanca Gabriela Nedelcu, este in posesia unui autoturism Renault Clio, achizitionat in sistem leasing in 2004 si o casa aflata inca in constructie. Valer Dorneanu, aflat pe prima pozitie pe lista candidatilor pentru Camera Deputatilor, are un apartamnet de 125,31 metri patrati, o casa la tara de doar 52 metri patrati si o casa de vacanta la Brasov, aflata inca in constructie. Traian Dobre se afla in posesia a trei imobile: un apartament de 69 metri patrati si doua case de 96 si 80 de metri patrati. Este detinator al unui numar de 2998 de actiuni SC Comat SA Iasi, in valoare de 731.589.956 lei. Cei doi au terenuri agricole ce nu depasesc 3000 de metri patrati de fiecare. Gheorghe Cazan, desi are doar un singur apartament de 46,7 metri patrati, se afla in posesia unui cont bancar echivalent al sumei de 55.700 Euro. Fostul senator Vasile Mocanu, are mai multe terenuri intravilan ce insumeaza 1,3 hectare si terenuri agricole ce nu depasesc 4 hectare. Se afla in posesia a 3 imobile cu suprafete de 371, 117 si 40 metri patrati si a unui autoturism Dacia 1310. Senatorul Ion Solcanu, pe langa o casa mostenita de la parinti, se afla in posesia unui imobil aflat inca in constructie care are o suprafata de 709,29 metri patrati, un autoturism Tico si un depozit bancar de 1,6 miliarde. Neculai Apostol, viitor senator este cel mai bogat dintre toti parlamentarii PSD. Desi are doar doua imobile, un apartament de 64 metri patrati si o casa de 262 metri patrati, este insa in posesia a unui numar de 38 la suta din actiunile SC Kosarom SA Pascani si 38 la suta din actiunile SC Avi Top SA Iasi.

Parlamentarii Aliantei DA

La fel ca si parlamentariii Uniunii PSd + PUR, cei ai Aliantei DA se pot mandri cu averi cel putin la fel de considerabile, constand in proprietati mobiliare si conturi in banci. Cel care deschide lista la Senat, Varujan Vosganian detine o casa cu o suprafata de 120 metri patrati, evaluata de acesta la 500 milioane lei, un autoturism Renault Laguna, fabricat in anul 1999 si depozite bancare de 25 mii Euro. De asemenea, acesta este actionar si administrator a doua societati comerciale, respectiv SC Oferta SRL Bucuresti si SC Euroeconomic SA Bucuresti. Recent retras din afaceri, Dan Carlan, cel de al doilea senator al Aliantei, declara ca detine o simpla functie de consilier economic la SC Laura SRL, ca este proprietarul unui apartament de 76 metri patrati si ca are creante de incasat in valoare de 9 miliarde lei, iar valoarea datoriilor pe care le are este de 15 mii Euro. Primul deputat al Aliantei, Petrica Movila, este consilier la Grupul de firme Conex, detine terenuri intravilane in suprafata totala de 1,08 hectare si este proprietarul unei case evaluata la o valoare cuprinsa intre 7 mii si 10 mii Euro. Cel de al doilea deputat, Relu Fenechiu detine terenuri intravilane de 8 mii metri patrati, doua case de vacanta si una de locuit. De asemenea, acesta detine un Audi A8, un BMW X5 si un Subaru. Este actionar la SC Fene Grup SA si SC La Rocca SRL. Cristian Adomnitei, cel de al treilea deputat, este administrator la SC Construct Consult SRL si detine terenuri agricole de 2057 metri patrati, un apartament si un autoturism Opel. Stomatologul Grigore Craciunescu, de asemenea deputat al Aliantei DA, este proprietar a 2,6 hectare de tern agricol si 3400 metri patrati terenuri intravilane. Acesta mai detine doua apartamente, o casa de locuit, trei spatii comerciale, doua autoturisme Dacia, un Opel. Depozitele in banci sunt cifrate la jumatate de miliard lei si este actionar la SC Interdentis SRL si SCM Interdentis. Mihail Vlasov se afla probabil printre cei mai bogati oameni ai judetului Iasi. Este presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi. Acesta detine terenuri intravilane de 962 metri patrati, o casa de locuit, doua spatii comerciale, doua autoturisme Mercedes. Depozitele sale in banci sunt in valoare de 15 mii dolari si 20500 Euro. Este actionar la SC Casa Wanda SRL si la SC Ingrid Vlasov SRL. De asemenea are un cabinet de avocatura.
Ovidiu MUNTEANU
Bogdan CATANESCU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014641 (s)