National

AVERTISMENT de la preoti: Cine ar renunta, dintre parinti, la ORA DE RELIGIE ar mutila propriul copil

Publicat: 27 feb. 2015
1
Ora de religie in scoli este un subiect extrem de dezbatut zilele acestea de catre parinti, profesori, sindicalisti, preoti. Elevii care doresc sa participe la ora de Religie, in acest an scolar, trebuie sa completeze o cerere, pana pe data de 6 martie. Parintii au fost chemati la sedinte, pentru a fi informati cu privire la situatia orei de Religie. Cu o saptamana inainte de incheierea perioadei de depunere a cererilor pentru frecventarea orei de religie, toti profesorii de religie ortodoxa din judetul Constanta sunt convocati sambata, 28 februarie, de catre Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la o sedinta extraordinara cu tema „Despre statutul orei de religie in scoala”.
„Ora de Religie este cea mai valoroasa recuperare a Bisericii pentru ca intotdeauna Biserica a educat copiii si scoala s-a nascut in tinda Bisericii. Aceasta recuperare trebuie sa nu fie pierduta, pentru ca, asa cum ne formam copiii, asa vor fi cetatenii de maine. Copiii sunt cei mai receptivi la tot ceea ce le impartasim, tocmai de aceea trebuie sa impartaseasca valorile religioase. Iisus Hristos, care este in centrul orei de Religie, este persoana istorica. Crestinismul a produs o civilizatie, a produs, cu adevarat o cultura atat de valoroasa, cea mai inalta valoare culturala in domeniul muzical, in domeniul artei, arhitecturii, in domeniul literaturii. Tocmai de aceea se cuvine sa ne crestem copiii in astfel de valori. Cine ar renunta, dintre parinti, la ora de Religie ar mutila propriul copil pentru ca am ascultat oameni care au spus: nu cred in Dumnezeu, dar copilul il dau la Religie pentru ca acolo nu invata decat pozitiv, invata sa fie mai luminat si cu un comportament corespunzator societatii si oricarui timp. Ii felicit pe toti cei care isi mentin, ca parinti, copiii la ora de Religie si ii incurajez pe copii sa creasca cu varsta si cu intelepciunea, intrucat ora de Religie este un liant, Dumnezeu este si al stiintei, dar si al intelepciunii. Ora de Religie le creeaza un orizont al intelepciunii care, in ingema-nare cu stiinta, formeaza personalitatea omului pornind din copilarie„, potrivit unui comunicat emis de IPS Teodosie.
Comentarii
  • prea sfintitul asta al tomisului mai are curaj sa mai iasa in public dupa ce a fost filmat cand ii cerea bani si sticle cu whisky unui constantean pentru o diploma falsa?despre ora de religie ,este normal sa fie lasat la alegerea fiecaruia daca este de acord sau nu.

Adauga un comentariu