Calatorii

Avertisment important pentru romanii cu planuri de calatorie in Bulgaria. De ce trebuie sa va feriti

Publicat: 21 nov. 2018
9

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Bulgaria ca miercuri si joi intreg teritoriul acestei tari va fi afectat de caderi insemnate de precipitatii sub forma de ploaie, pe alocuri cu formare de polei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, Institutul National de Meteorologie si Hidrologie bulgar a emis pentru perioada mentionata mai multe coduri de atentionare meteorologica.

Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru caderi de precipitatii sub forma de ploaie in regiunile: Stara Zagora, Haskovo si Kardjali. In aceste regiuni vor cadea insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ploaie, care vor atinge valori intre 30 si 50 litri/mp.

Totodata, a fost lansat cod galben pentru caderi de precipitatii sub forma de ploaie, cu formare de polei, in regiunile: Vidin, Montana, Vrata, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Tarnovo si Ruse. In aceste regiuni vor cadea insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ploaie, cu valori intre 20 si 25 litri/mp, si exista pericolul formarii de polei.

De asemenea, un cod galben pentru caderi de precipitatii sub forma de ploaie a fost transmis pentru regiunile Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Targoviste, Razgrad, Silistra, Sumen, Dobrici, Varna si Burgas. In aceste regiuni vor cadea insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ploaie, cu valori cuprinse intre 20 si 30 litri/mp.

"Se recomanda sa se urmareasca cu atentie situatia din zonele respective, iar soferii sa conduca preventiv, cu viteza adecvata si sa aiba autoturismele echipate corespunzator circulatiei pe drumurile publice in conditii de iarna, sa respecte strict semnalizarea rutiera temporara montata si indicatiile/semnele organelor de control aflate la fata locului. Pe perioada instituirii codurilor de atentionare meteorologica este posibil ca unele categorii de drumuri sa fie inchise circulatiei rutiere din cauza formarii de polei sau a vizibilitatii reduse", se arata in comunicat.

Adauga un comentariu