Actualitate

Avertisment lansat de Beatrice Mahler: „Infecțiile nosocomiale sunt un risc imens pentru pacienții de COVID-19

Publicat: 13 sept. 2020
Beatrice mahler vorbește numărul de pacienți infectați cu COVID-19
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din Bucureşti, a lansat un avertisment cu privire la principalele ameninţări care planează asupra pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Beatrice Mahler susține că infecțiile nosocomiale reprezintă un risc foarte mare pentru pacienții cu COVID-19.

„Infecțiile nosocomiale reprezintă un risc pentru orice unitate spitalicească, pentru pacienții din orice instituție, din oricare colț al lumii. Este extrem de important, dacă vorbim de pacientul cu COVID-19 să monitorizăm permanent riscul de infectare cu floră asociată asistenței medicale”, a declarat Beatrice Mahler.

Avertismentul medicului Beatrice Mahler: „Infecțiile nosocomiale sunt un risc imens pentru pacienții de COVID-19

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din Bucureşti este de părere că un act medical de calitate poate fi oferit doar păstrând o transparență îm legătură cu raportarea și monitorizarea infecțiilor nosocomiale.

„Acest proces trebuie să fie unul transparent, unul constant care înseamnă în final raportare și monitorizare, prin aceste măsuri oferind siguranța unui act medical de calitate”, a declarat Beatrice Mahler.

Marea majoritate a pacienților cu COVID-19 au comorbidități

Un alt mare pericol care îi pândește pe pacienții cu COVID-19 sunt comorbiditățile.

„Trebuie să menționez că acești pacienți, în marea lor majoritatea sunt pacienți cu comorbidități. Pacienți care anterior contactării infecției cu SARS-CoV-2 au avut probabil numeroase contacte cu unitățile medicale. Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros și să respecte protocoalele de tratament corespunzătoare fiecărui tip de infecție pe care o are, astfel încât traversarea acestui moment să fie cât mai rapidă cu putință”, a menționat Beatrice Mahler.

Foarte multe cazuri la Terapie Intensivă

Medicul susține că spitalul pe care îl conduce se află într-o „fază de platou”, însă are un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția de terapie intensivă.

„În momentul de față, suntem într-o «fază de platou», însă este îngrijorător faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri de pacienți care ajung la secția de terapie intensivă“, a menționat managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală, Beatrice Mahler.

„COVID-19 este mai agresiv de la o zi la alta!”

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală, vorbește despre o posibilă creștere a agresivității COVID-19. Beatrice Mahler susține că din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV 2 ajung la camera de gardă cu forme severe. Medicul consideră că asta ar putea indica o creșere a agresivității virsului.

„Marea majoritate a pacienților care se prezintă au același tip de comorbidități – pacienții cu boli cardiovasculare, cu obezitate și diabet sunt supuși unui risc major. În Institutul Marius Nasta, o mare parte din pacienții COVID pozitivi au și patologie pulmonară cronică”, a mai spus Beatrice Mahler.

Copiii au infecții ușoare, dar pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din București consideră că în cazul copiilor infectați cu COVID-19, aceștia fac forme ușoare de boală și majoritatea sunt asimptomatici.

„Copiii fac cel mai frecvent forme ușoare de boală și majoritatea sunt asimptomatici. Este foarte important să începem astfel de evaluări, inclusiv la copiii din România să avem astfel de studii pentru că există o manifestare a modului de acțiune a virusului în anumite teritorii.

Atât pentru copii cât și pentru adulți ar fi foarte important să începem să evaluăm nivelul încărcăturii virale. În funcție de acest nivel de încărcătură virală putem stabili dacă persoana este contagioasă sau nu”, a spus Beatrice Mahler.

 

Adauga un comentariu