International

Avertisment NATO: „Rusia e pregatita sa utilizeze forta in Republica Moldova”

Publicat: 05 iul. 2015

Rusia este pregatita sa utilizeze forta impotriva Ucrainei, Georgiei si Moldovei. Avertizarea vine din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a acordat un interviu pentru publicatia Deutsche Welle. Intre timp, luptele din estul Ucrainei continua sa faca victime.

Stoltenberg a dat asigurari ca NATO isi va proteja partenerii si ca activitatea organizatiei are caracter defensiv. Potrivit acestuia, Moscova continua sa furnizeze armament si tehnica militara rebelilor din estul Ucrainei si utilizeaza forta pentru a destabiliza situatia din aceasta tara.

De asemenea, secretarul general al NATO a subliniat ca, tot mai des, Rusia mentioneaza ca armamentul nuclear este parte a strategiei sale de aparare. Intre timp, situatia din estul Ucrainei ramane tensionata. Potrivit Kievului, un militar ucrainean a murit, iar doi au fost raniti in urma atacurilor lansate de separatistii prorusi.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, in ultimele 24 de ore, insurgentii au atacat de 37 de ori pozitiile militarilor ucraineni.

Noaptea trecuta, militantii prorusi au deschis focul asupra localitatilor Stanita Luganskaia, Mariinka, Krasnogorovka, Maiorsk, Rassadki si Troitkoe.

De asemenea, a fost semnalata prezenta a doua drone care survolau regiunea.loading...

Adauga un comentariu