International

Avertisment OMS. Îi vizează pe toți cei care folosesc țigări electronice

Publicat: 28 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertisment OMS. Îi vizează pe toți cei care folosesc țigări electronice

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă care îi visează pe cei care folosesc țigări electronice. OMS spune că aceste produse sunt un pericol la adresa sănătății și că necesită o mai bună reglementare.

Avertisment OMS cu privire la țigările electronice
OMS afirmă că nicotina are o capacitate mare de a provoca dependență și că țigările electronice pe bază de nicotină sunt periculoase și necesită o mai bună reglementare. Directorul agenției ONU a publicat marți un raport asupra lupte împotriva fumatului care face referire la producătorii de țigări electronice, a căror gamă continuă să se extindă.

Pe măsură ce vânzările de ţigări scad, companiile de tutun au promovat în mod agresiv noi produse precum ţigările electronice sau produsele pe bază de tutun încălzit şi au exercitat presiune asupra guvernelor pentru a-şi limita reglementările. Scopul lor este simplu: să aibă o nouă generaţie dependentă de nicotină şi nu îi putem lăsa, a declarat Michael Bloomberg, fostul primar al orașului New York, care militează împotriva fumatului.

Fumatul ucide 8 milioane de persoane pe an. ONU este preocupată în special de utilizarea țigărilor electronice de către cei cu vârste sub 20 de ani, pentru că la această grupă de vârstă, nicotina are efecte nocive asupra dezvoltării creierului.

Din acest motiv, ONU consideră că guvernele ar trebui să adopte măsuri adecvate pentru a-şi proteja populaţia de pericolul acestor inhalatoare electronice pe bază de nicotină şi pentru a preveni utilizarea lor de către copii, adolescenţi şi alte grupuri vulnerabile.

În România, la nivelul anului 2020, o analiză a arătat că unu din cinci români fumează, ponderea fiind mai mare în rândul bărbaţilor (22%), decât în rândul femeilor (18,9%).

Potrivit unui studiu Euromonitor,58% dintre fumători vor să schimbe produsele folosite în acest scop, iar mai bine de jumătate din cei chestionaţi aleg ţigările electronice ca alternativă.

Anul trecut, În România au fost vândute 77.300 de astfel de device-uri, ceea ce indică o scădere în ultimii ani.

Adauga un comentariu