Magazin

Avertismentele transmise de durerile in piept

Publicat: 14 sept. 2010
1

Durerile în piept, sau anghina pectorală, resimţite de persoanele de varsta a doua reprezintă un factor major de risc de deces prematur ulterior, provocat de o maladie cardiacă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii norvegieni.
Aceste dureri au fost determinate pe baza răspunsurilor la un chestionar ce include trei întrebări simple:

1. Simţiţi dureri sau disconfort în piept la urcarea scărilor, în timpul plimbărilor pe dealuri sau alergărilor?
2. De obicei vă opriţi, încetiniţi ritmul sau continuaţi în acelaşi ritm dacă simţi dureri sau disconfort în piept în timpul plimbărilor?
3. Dacă vă opriţi sau încetiniţi ritmul, durerea dispare după mai puţin sau mai mult de zece minute?

Răspunsurile: „da”, la prima întrebare; „mă opresc” sau „încetinesc”, la a doua; „mai puţin de zece minute”, la a treia au indicat prezenţa unei anghine pectorale.

Anghina pectorala, un semnal de alarma!

Riscul de deces din cauza unei maladii cardiace a fost mai mare pentru persoanele suferinde de anghină decat pentru celelalte, potrivit acestui studiu. De asemenea, riscul impus de anghină este similar celui asociat creşterilor modeste de colesterol şi tensiune arterială. Rezultatele studiului vin în sprijinul unora anterioare, care au scos la iveală faptul că anghina pectorală nu este un simptom benign şi că impune investigaţii medicale pentru cei care suferă de acest lucru.

Comentarii
Adauga un comentariu