International

Avertismentul de ultima ora transmis de Germania pentru Marea Britanie

Publicat: 28 aug. 2016

Ministrul afacerilor externe din Germania a avertizat ca negocierile pentru parasirea Uniunii Europene nu vor fi usoare pentru Marea Britanie si ca britanicii nu vor putea sa aleaga dupa cum doresc ce are mai bun de oferit spatiul comunitar.

”Daca britanicii doresc acces integral la piata comuna dar vor sa limiteze accesul muncitorilor din Germania, Franta sau Polonia, se vor lovi de un refuz puternic”, a spus Michael Roth in cadrul unui eveniment din Berlin.

Germania isi asuma un rol de conducere, in conditiile in care cancelarul Angela Merkel a petrecut saptamana colectand opinii din Europa inaintea unui summit care se va desfasura fara Marea Britanie. Ea a citat provocarile de securitate si economice, de crestere, in timp ce liderii europeni se pregatesc sa se intalnreasca in Bratislava pe 16 septembrie.

Noua strategie a inceput sa fie trasata inca de la inceputul saptamanii, cand Merkel s-a intalnit cu presedintele francez Francois Hollande si premierul italian Matteo Renzi.loading...

Adauga un comentariu