Coronavirus

Avertismentul expertului Michael Osterholm: „Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie“

Publicat: 20 oct. 2020
Michael Osterholm
Expertul în boli infecțioase Michael Osterholm

Expertul în boli infecțioase Michael Osterholm a lansat un avertisment în legătură cu creșterea numărului de infectări cu COVID-19. Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, este de părere că următoarele 6 până la 12 săptămâni vor fi cele mai negre din întreaga pandemie.

„Până la sărbători, vom vedea numere mult mai mari, peste 67.000 sau 75.000 cazuri zilnice”, a declarat dr. Michael Osterholm. Expertul în boli infecțioase din SUA avertizează că următoarele trei luni vor fi ”cele mai negre de la începutul pandemiei”, a declarat Michael Osterholm.

Michael Osterholm: „Vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor“

Directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota consideră că vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor.

„E adevărat că avem vaccinuri și produse terapeutice gata să dea lovitura. În ciuda unui oarecare progres, vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. Și chiar și atunci…jumătate din populația Statelor Unite, în acest moment, este sceptică la ideea de vaccin. Vineri, am avut 70.000 cazuri, cel mai mare număr pe care l-am mai înregistrat în luna iulie, la vârful pandemiei. Vom trece iar prin asta”, a precizat Michael Osterholm.

Emilian Imbri: „Saltul la 7.000 de cazuri se poate face rapid!“

Și Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Capitală, a avertizat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt.

„Acum saltul de la 3.000 la 4.000, 5.000, 6.000 și 7.000 cum au calculat unii, se poate face rapid, putem ajunge in foarte scurt timp acolo. Nu mai avem timp să așteptăm, cred că nicio o săptămână, trebuie să facem ceva. Poate trebuie limitat accesul în Capitală, sau pe sectoare”, a declarat Emilian Imbri.

Medicul Radu Țincu vorbește despre 10.000 de cazuri pe zi!

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din București, nu exclude varianta transmiterii accelerate a virusului și posibilitatea ca în scurt timp să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi, dacă nu se vor lua măruri rapid.

„Nu suntem departe transmiterea foarte accelerată. E posibil să ajungem curând la 10.000 de cazuri pe zi! Cred că cel mai rațional lucru de făcut, ca să nu se ajungă la măsuri de carantină impuse de autorități, e ca fiecare dintre noi să încerce să-și limiteze pe cât posibil deplasările inutile, contactele inutile, zonele aglomerate. Astfel cred că vom putea evita o carantinare impusă de autorități”, a mai spus Radu Țincu.

„Trebuie luate deciziile cele mai bune, chiar dacă ele sunt nepopulare și sunt într-un an electoral“

Medicul primar ATI avertizează Guvernul că trebuie luate decizii rapid, chiar dacă ele sunt nepopulare și sunt într-un an electoral.

„Cred că așa trebuie să privind lucrurile în momentul în care ne uităm la aceste cifre și să înțelegem că va trebui să luăm deciziile cele mai bune, chiar dacă ele sunt nepopulare și sunt într-un an electoral, în care mai avem o rundă de alegeri, în luna decembrie. Dar aceste decizii trebuie luate în timp util, că dacă vor fi luate tardiv, cel mai probabil vor produce efecte foarte greoaie și de foarte multe ori, cum s-a întâmplat în toată Europa în această pandemie, atunci când au întârziat aceste decizii, sistemele de sănătate au fost îngenunchiate, iar oamenii au murit fără a mai putea fi tratați”, a menționat Radu Țincu.

 

 

Adauga un comentariu