Prima pagină » Actualitate » Avertismentul lui Claudiu Târziu despre SRI: „Va avea mai multă putere, toată puterea din țară”
Avertismentul lui Claudiu Târziu despre SRI: „Va avea mai multă putere, toată puterea din țară”

Avertismentul lui Claudiu Târziu despre SRI: „Va avea mai multă putere, toată puterea din țară”

12 iul. 2022, 15:00,
BZI.ro, în Actualitate

Claudiu Târziu, senator AUR și unul dintre liderii formațiunii politice, trage un semnal de alarmă legat de serviciile de informații din România. Senatorul este de părere că, odată cu implementarea Legii SRI, serviciul va deține toată puterea din țară.

Menționăm că noua Lege SRI prevede, printre altele și obligativitatea persoanelor fizice de a ajuta ofiţerii SRI aflaţi în misiune.

SRI va avea toată puterea din România, consideră senatorul AUR, Claudiu Târziu

Într-o intervenţie făcută la BZI LIVE, senatorul AUR, Claudiu Târziu consideră că odată cu implementarea noii legi a serviciilor, SRI va avea toată puterea din țară. Organismele de informații nu sunt supuse controalelor, iar directorii sunt politici. Serviciile de informaţii din România nu pot fi controlate și legea va permite controlul acestora asupra firmelor private:

„Serviciile vor mai multă putere, toată puterea. După părerea mea au foarte multă putere. Nu sunt supuse unui control. Ne-am păcălit şi am pus directori din lumea politică. Sunt civile şi militarizate când le convine. Ele vor să nu mai fie controlate, să-şi facă de cap cu firmele pe care le au şi manevrează sume enorme, să poată să influenţeze viaţa politică. Astăzi o fac ca politicienii sunt obedienţii serviciilor sau caută protecţie, ajutor. Ele fac jocul, dar în mod normal într-un stat democratic serviciile au rolul de apara statul.
Sunt chemaţi să ofere informaţiile corecte pe masă, nu să ridice partide şi să facă manevre politice. Din păcate, reforma SRI seamănă şi se va amâna până când va ajunge la guvernare problema asta. Serviciile trebuie să existe, dar rostul nu este de a face politica”, a explicat Claudiu Târziu.

Pe aceași notă și președintele AUR, George Simion a avut mai multe intervenții în spațiul public. Alianţa pentru Unirea Românilor a solicitat luni, 6 iunie, clarificări din partea SRI, SIE, STS, MAI şi MAPN, în urma apariţiei în presă a unor articole privind un aşa-numit „pachet de zece legi privind securitatea naţională”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *