Sport

Avertismentul lui Ionuț Stroe, după ce au fost depistate două cazuri de COVID-19 în Liga I. „Sper să nu se mai întâmple!”

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul lui Ionuț Stroe după ce au fost depistate două cazuri de COVID-19 în Liga I. Sper să nu se mai întâmple
Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a avertizat că nu va mai tolera măsuri de relaxare din partea cluburilor de fotbal.

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit, despre situația fotbalului românesc. În acest moment, există două cazuri depistate de COVID-19: la magazinerul lui Dinamo și la medicul celor de la FC Botoșani.

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit, despre situația fotbalului românesc. În acest moment, există două cazuri depistate de COVID-19: la magazinerul lui Dinamo și la medicul celor de la FC Botoșani.
Ieri a fost definitivat programul etapei a 4-a din play-off și programul etapei a 5-a din play-out. Încă două meciuri de fotbal din România au fost amânate din cauza coronavirusului. Partidele FC Botoșani – CFR Cluj, play-off etapa a 4-a, și Dinamo – Sepsi, play-out etapa a 5-a, urmează să fie programate în funcție de decizia DSP.

„În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni erau negativi. Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentele, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de COVID-19. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi. S-au pozitivat ulterior. Și-au dorit foarte mult cluburile, au făcut apel la autorități în a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților și avem situații în care au contactat virusul. El nu face diferența. Să nu-și închipuie cineva că sportivul e protejat față de omul simplu.

Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care să le reglementeze activitățile”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la Digi24.

Fotbalul românesc în cifre. Anul 2020

52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin și futsal sunt organizate de Federația Română de Fotbal la nivel național.
740 de milioane de euro este impactul estimat al fotbalului prin contribuție directă la economia locală (183 mil. euro), economii în sistemul de sănătate (503,2 mil. euro) și beneficii sociale (53,8 mil. euro).
126.020 de fotbaliști legitimați, seniori și juniori, joacă în cele 22 de competiții masculine naționale organizate în România de FRF.
171.240 de participanți sunt în cele 17 competiții grassroots (fotbalul de bază). Dintre aceștia, 144.738 de băieți și fete cu vârsta între 8 și 12 ani s-au înscris în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România, Cupa Tymbark Junior.

2.510 de jucătoare legitimate, senioare și junioare, activează în cele 6 competiții de fotbal feminin.
15.208 de băieți și fete au participat la prima ediție a Cupei Satelor, cea mai mare competiție dedicată talentelor din mediul rural organizată de FRF.
890 de jucători, seniori și juniori, evoluează în cele 7 competiții de futsal în România.

17 echipe naționale, seniori și juniori, masculin, feminin și futsal, precum și echipa națională de nevăzători, sunt administrate de Federația Română de Fotbal.
750 este cifra aproximativă a sportivilor ce se află în circuitul tuturor celor 17 loturi naționale.
100 de meciuri este media anuală a partidelor disputate la nivel de reprezentativă pentru toate loturile naționale. Acestea au în medie câte patru acțiuni pe an, cantonamente de pregătire sau premergătoare meciurilor internaționale.
2,5 milioane de români au privit, în medie, meciurile primei reprezentative din preliminariile EURO 2020. La nivel global, partidele au avut o asistență medie de 4,5 milioane privitori. Jocurile tricolorilor U21 din toamna trecută au fost urmărite în medie de aproximativ 1,8 milioane de români.

Program etapa a 4-a play-off și program etapa a 5-a play-out

Vineri, 19 iunie
Universitatea Craiova – Astra, play-off etapa a 4-a, 20:00, Digi Sport 1

Duminică, 21 iunie
Voluntari – Iasi, 17:00, Digi Sport 1
FCSB – Gaz Metan Mediaș, play-off etapa a 4-a, 20:00, Digi Sport 1

Luni, 22 iunie 2020
Clinceni – Chindia, play-out etapa a 5-a, 17:00, Digi Sport 1
Viitorul – Hermanstadt, play-out etapa a 5-a, 20:00, Digi Sport 1

Program etapa a 4-a play-out

Pentru că în play-out se joacă mai multe meciuri, ca să se termine campionatul pe 2 august, echipele din a doua parte a clasamentului vor avea și intermediare. Prima se va juca marți, miercuri și joi, adică pe 16, 17, respectiv 18 iunie 2020

Marți, 16 iunie 2020
Sepsi – Voluntari, play-out etapa a 4-a, 20:00, Digi Sport 1
Hermannstadt-Dinamo, play-out etapa a 4-a – amânat

Miercuri 17 iunie 2020
Chindia – Viitorul, play-out etapa a 4-a, 20:00, Digi Sport 1
Joi, 18 iunie 2020
Poli Iași – Academica Clinceni, play-out etapa a 4-a, 20:00 Digi Sport 1

Adauga un comentariu