Actualitate

Avertismentul lui Marcel Ciolacu: „Școlile vor fi închise după alegerile locale!“

Publicat: 23 sept. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Râmnicu Sărat, în cadrul unei vizite electorale pe care o face în judeţul Buzău, că şcolile vor fi închise după alegerile locale şi elevii vor face orele online.

Întrebat cum comentează că tot mai multe şcoli din ţară se închid după ce copii sau profesori sunt depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, liderul PSD a spus că oricum acestea se vor închide de luni.

„Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet”, a declarat Marcel Ciolacu.

Avertismentul lui Marcel Ciolacu: „Școlile vor fi închise după alegerile locale!“

Liderul social democrat susține că începerea anului școlar a fost decisă din motiv electoral, pentru a putea avea loc alegerile locale, de pe 27 septembrie.

„Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!“, a adăugat Marcel Ciolacu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, că orele se vor derula online, în 25, 28 şi 29 septembrie, în toate unităţile de învăţământ în care vor fi amenajate secţii de votare.

”Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele”

Marcel Ciolacu a vorbit despre ceea ce își doresc cetățenii și despre ceea ce vor politicienii și a sesizat un decalaj. În momentul de față, românii sunt interesați de școli, de pandemie, de criza economică și nicidecum de alegeri. Astfel, agenda politicienilor nu se potrivește cu agenda cetățenilor. Totodată, liderul PSD  a subliniat că alegerile locale de la finalul lunii septembrie vor fi niște alegeri atipice.

„Este un decalaj în ceea ce privește agenda politicienilor și a cetățenilor. Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele, sunt legate de școli, de pandemie, de criza economică și de șomajul alarmant. Eu am mers în interiorul organizaților PSD, și la Timiș și la Hunedoara, și la Caraș, și la Gorj, candidații sunt determinați.

Anumite zone au niște realizări administrative impresioante. Nu este un apetit la români în acest moment politica propriu-zisă. Este o campanie atipică categoric dar este o campanie pentru locale, întodeuna a fost axată pe candidați, nu neapărat pe partide”, a spus Marcel Ciolacu.

Prezența la vot ar putea fi aproximativ 40%

Marcel Ciolacu a mai adăugat că prezența la vot ar putea fi aproximativ 40%.

„Prezența ar putea fi în jur de 40 la sută, aceea ar fi o prezență foarte redusă. Ținând cont că este vorba de alegeri locale și oamenii vor să-și aleagă direct reprezentantul, cred totuși că prezența va fi mai mare”.

Președintele PSD este de părere că,totuși, oamenii vor veni să-și exercite dreptul, chiar dacă previziunile nu sunt foarte optimiste.

„Și în Polonia a fost o estimare slabă în privința prezenței la vot. Să știți că oamenii s-au hotărât și au mers la vot. Eu cred că românii vor merge la vot, mai ales că vorbim de alegeri locale. Oamenii vor să-și aleagă gospodarii din localitățile lor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu