Actualitate

Avertismentul lui Mihai Tudose: „După alegeri închid ăștia tot!“

Publicat: 29 oct. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, cu sigla PSD
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Fostul premier Mihai Tudose a lansat astăzi, 29 octombrie, un avertisment în legătură cu măsurile pe care le va lua guvernarea liberal după alegerile parlamentare. Mihai Tudose susține că

liberalii nu vor lua nicio măsură înaintea alegerilor, dar forțează organizarea acestora în 6 decembrie pentru ca apoi să închidă tot și să construiască un buget de austeritate.

„Noi până nu terminăm alegerile, o să fim în scenariul cel mult galben spre portocaliu. Dar roşu, nu. Pentru că trebuie să facem alegerile repede, să nu cumva să… trebuiască să facă băieţii bugetul.

Fiindcă dacă fac bugetul şi arată ce nenorocire au făcut anul ăsta şi la ce nenorociri se pregătesc pentru anul viitor, o să aibă soarta PNŢCD-ului, 3%. Şi vor să evite chestia asta“, a declarat fostul premier social democrat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „După alegeri închid ăștia tot!“

Liderul social democrat consideră că până la alegri nu se vor impune restricții foarte mari, însă după, va fi închis tot.

„Nu se închide nimic. Închizi HORECA, închizi astea, ne punem câte două măşti, dar până la alegeri nu se face nimic. Totul va fi bine în România. După alegeri, închid tot! A doua zi după alegeri, toată lumea acasă, iar şomaj, iar tot. Că nu au niciun plan. Şi în Belgia îi trimit acasă pe cei de la HORECA, dar oamenii sunt plătiţi de către stat. Nu ştiu cum face statul belgian, dar ăia nu-l au pe Cîţu”, a mai spus fostul premier, Mihai Tudose.

Florin Cîţu: „Nu vom mai închide economia, iar preţurile nu vor creşte“

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat joi, 29 octombrie, că Guvernul a făcut câteva scenarii privind economia României anul viitor. Florin Cîțu susține că nu va închide din nou economia, inflaţia nu va creşte şi dobânzile vor continua să scadă.

Minsitrul Finanațelor este de părere că România are un atu faţă de restul Europei, putând împinge economia prin dobânzi.

„Inflaţia nu va creşte şi dobânzile vor continua să scadă. Au scăzut în fiecare lună anul acesta dobânzile şi vor continua să scadă. Aici, iarăşi, este un atu al României. România mai are loc să împingă economia prin dobânzi. Dobânzile mai au loc să scadă. Rezervele minime obligatorii iarăşi. Deci, lichiditate în economie putem să mai injectăm şi putem să împingem economia”, a declarat Cîţu.

Ministrul de Finanțe: „Am venit pregătit pentru ce era mai rău!“

Ministrul Finanțelor este de părere că a învățat din criza din perioada 2007-2008 și a preluat ministerul pregătit pentru ceea ce e mai rău.

„Astăzi, faptul că am trecut prin acea criză, eram în sectorul privat în 2007 – 2008, am învăţat multe şi am studiat foarte mult fenomenul şi al crizelor şi ţin minte când am preluat mandatul că am spus că pregătesc bugetul «prepare for the worst hope for the best». Cam asta era ideea. Risc management, aceasta am făcut. Situaţia arată mult mai bine decât se aşteptau foarte mulţi, pentru că am învăţat o lecţie foarte simplă: banii într-o perioadă de criză trebuie să circule şi dobânzile trebuie să scadă“, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Comentarii
  • Oare un om care nu a avut credibilitate că șef de guvern un nimeni demis poate să ne de-a astăzi sfaturi ? Tudose Grindianu Ponta Rădulescu și mulți alți PSD iști mai au un cuvânt de spus ?

Adauga un comentariu