Actualitate

Avertismentul lui Nelu Tătaru: „Sunt două săptămâni în care vom avea o creștere a numărului de cazuri“

Publicat: 30 iul. 2020
Nelu Tătaru ține un discurs la iași
Nelu Tătaru vine astăzi la Iași

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat astăzi un avertisment în privința creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19. Nelu Tătaru a precizat că dacă românii vor respecta regulile de protecție sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere a numărului de cazuri. Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a spus Nelu Tătaru.

Avertismentul lui Nelu Tătaru: „Acum se consumă boala celor care au refuzat internarea”

Minsitrul Sănătății a menționat că în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”.

„Suntem într-o recrudecență cu o creștere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creștere. În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 și lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona.

Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, susține Nelu Tătaru.

„Să ne obișnuim cu acest virus“

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un apel populației, prin care transmite că trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus în următorii ani. Nelu Tătaru susține că în România nu s-a terminat încă primul val al epidemiei de COVID-19.

„Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus Nelu Tătaru.

Alexandru Rafila nu crede că am intrat în perioada de platou

Profesorul Alexandru Rafila le dă o veste proastă românilor, spunând că, din puncutul său de vedere, România nu a intrat în perioada de platou. Mai mult, președintele Societății Române de Microbiologie consideră că o scădere a infectărilor de la sine nu este posibilă, astfel că trebuie luate măsuri, iar oamenii trebuie să își schimbe comportamentul.

„Ar trebui să vedem în perioada 10 -15 august dacă măsurile anunțate vor funcționa. Nu cred că am intrat în perioada de platou, dar să dea Dumnezeu să fie așa! Să fim stabilizați și să intrăm într-o perioadă de scădere“, spune Alexandru Rafila.

Rafila să se ia măsuri

Profesorul Alexandru Rafila crede că trebuie să se ia în continuare măsuri și să se intervină în zona focarelor de COVID-19.

„Dincolo de argumente emoționale, ar trebui să existe și elemente care să fundamenteze această stabilizare sau scădere a numărului de cazuri – adică să se ia măsuri, să se intervină mai bine în focare, oamenii să schimbe comportamentul.

Dacă se întâmplă asta, se poate ajunge la o scădere a infectărilor. O scădere de la sine nu este posibilă“, a declarat Alexandru Rafila.

Comentarii
  • Ca si facut mai nenorocitule pana acum? Ati tinut doar oamenii in case si atat. Nu ati dotat spitalele, nu ati facut achizitiile necesare, cele mai mari focare sunt in spitale si tu vorbesti de faptul ca numai oamenii sunt rai? Faceti petreceri, sedinte de partid cu nerespectarea deciziilor ce le luati, cu bauturi fine si madame de epoca!! Nu va e rusine?

Adauga un comentariu