Pufuleții rămân, încă din anii comunismului, preferații românilor având un preț bun și fiind sățioși. Mihaela Rădulescu i-a inclus, la un moment dat, și în dieta sa. Totuși, avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu trebuie luat în vedere.
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu!
Vedeta tv Mihaela Rădulescu locuiește la Monaco, dar a fost surprinsă, la întoarcerea în România, cumpărând alimentul preferat, pufuleții. Iar pentru pregătirea momentului ei artistic, prezentat la „Dansez pentru tine”, în 2013, i-a inclus și în dietă.
„Ca să stau bine în papucii ăștia de dans, ziua arată cam așa: mic dejun cu două ouă, un ardei gras roșu, o felie de pâine prăjită, o Activia, un fresh din 3 lămâi și 2 portocale, fără zahăr, ceai verde, cafea cu miere, un cocktail de vitamine.
Urmează un duș rece-fierbinte-rece, stretching 30 de minute, mai ales acolo unde mă doare, două ore de repetiție fără coregraf, pufuleți, iaurt și măr, pe post de masă de prânz, masaj de recuperare, stretching și încălzire musculară, multă apă și sucuri naturale, chiar dacă au și ceva zahăr (chiar simt nevoia), două aspirine, iar stretching, iar repetiție”, a precizat Mihaela Rădulescu, pe contul de Facebook.
Nutriționista Codruța Pantelimon a spus cât sunt de sănătoși pufuleții.
„Pufuleții…«dragii de ei!», pentru unii, iar pentru alții «bată-i vina!». Unii specialiști îi pun la colțul rușinii, pe motiv de îngrășare, alții îi recomandă, dar cu prudență. Însă, eu spun că nimic nu se compară cu pofta de pufuleți, într-o seară de vineri, alături de cei dragi, alături de copii“, a spus Codruța Pantelimon.
Multe persoane apelează la ei în dietele de slăbire, însă nu sunt tocmai o alegere fericită, din punct de vedere nutrițional și al aditivilor alimentari, fiind „dezbrăcați” de orice element vitaminic”.
Nutriționista a avertizat să avem grijă la abuzul de monoglutamat de sodiu.
„Citește eticheta, înainte de a ronțăi, căci s-ar putea să faci abuz de monoglutamat de sodiu, acid lactic, diverși aditivi, potențatori de arome și gust. Aici vă sfătuiesc să evitați cât puteți pe cei cu gust de …cașcaval, pizza etc.
Aceste arome sunt artificiale și practic creierul este debusolat: ori primește informația că primește mămăligă, ori primește informația că primește pizza sau cașcaval. Alege, ori, ori. Și-n plus, glutamații adăugați dau o dependență greu de lepădat. Nu fac antireclamă și nici nu încurajez consumul lor, decât mărturisesc că cele care au încercat să consume numai pufuleți, în dorința pierderii de kilograme în plus, nu au făcut decât să pună dublu într-un interval destul de scurt“, a precizat Codruța Pantelimon.
„Băgăm în noi toate prostiile”
Dragoș Pătraru a dat verdictul, după ce a analizat ingredientele din care sunt preparați pufuleții.
„85 de grame, produs în România. Ingrediente: mălai grișat 90%, ulei de palmier, sare 0,6%. Avem 8,5 grame de grăsimi, 60,8 grame de glucide, 1,84 grame de fibre, 5,2 grame de proteină, 0,48 grame sare. Lasă-l, am zis: lasă-l, nu gusta. Am găsit și rețete de făcut pe net. Cred că nimeni nu se va apuca să facă în casă ceva ce costă 2-3 lei în magazin. Dacă totuși vreți să le dați copiilor pufuleți, căutați mărcile care au cât mai puține ingrediente, fără arome artificiale, cât mai puțină sare. Vedeți, am fost obișnuiți să mâncăm tot timpul și să băgăm în noi toate prostiile.
Oricât ar încerca industria să vă spună prin reclame că e foarte sănătos să aveți tot timpul o gustare, să mâncați tot timpul ceva, nu e deloc sănătos. Iar când vine vorba despre ultraprocesate, sănătos ar fi să le reducem la minimum. Pentru că de eliminat, nu putem. Și nici să picăm în partea cealaltă, în care stresul că nu mâncăm 100% sănătos dăunează mai mult decât mâncarea care ne înconjoară nu e bine”, a menționat Dragoș Pătraru, după avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu.