Actualitate

Avertismentul liderului PSD Iași: Nu putem trăi din donații de la firme și oameni de bine! Autoritățile locale nu au simțit până acum vreun ajutor venit de la Guvern

Publicat: 05 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul  liderului PSD Iași Nu putem trăi din donații de la firme și oameni de bine Autoritățile locale nu au simțit până acum vreun ajutor venit de la Guvern

Un lider PSD trage un semnal de alarmă. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Marius Eugen Ostaficiuc, explica faptul că nu se poate trăi doar din donaţiile oamenilor de bine. Acesta spune că la nivel local nu s-a simţit vreun ajutor venit din partea Guvernului:

”Nu putem trăi din donații de la firme și oameni de bine, deși aceste ajutoare sunt o mână cerească pentru medicii aflați în prima linie. Autoritățile locale nu au simțit până acum vreun ajutor venit de la Guvern, ci numai obligații!

Iașul, alături de Bacău, Neamț și Botoșani au reușit să pună la punct un proiect pentru achiziția unui spital mobil cu 250 de paturi, spital care va ajunge la Lețcani în următoarele săptămâni. Spaţiul de amplasare a fost foarte bine ales de Consiliul Județean Iași. Parcul industrial Transagropolis – zona Leţcani., înainte de intrarea în municipiul Iași. Sper ca cei de la asociația Euronest să demareze procedura de achiziție şi să fie amplasat cât mai repede acest spital.

Ce face Guvernul pentru regiunea Moldovei? A fost nevoie de cazul Suceava pentru că ceva să se miște și în această zonă. Consiliile județene au ajuns să facă mai mult pentru noi decât cei care teoretic conduc țara.

Nu vrem să ajungem un alt doilea caz Suceava, deși conform specialiștilor, în circa două săptămâni ar urma să atingem vârful pandemiei. Atunci o să avem nevoie de măsuri suplimentare, de tot sprijinul necesar. Trebuie să ne punem la punct și să avem grijă de cei din jurul nostru. Avem o responsabilitate față de ieșeni, dar și față de locuitorii Moldovei care vin de multe ori tot la Iași când ajung în stare critică. Însă tot mai mult se pare că o facem prin forțele proprii, pentru că sprijinul de la autoritățile centrale este tot mai mic. Sau deloc !” încheie Marius Eugen Ostaficiuc.

Adauga un comentariu