Eveniment-Social

Avertizare de temperaturi scazute si vant puternic la Iasi

Publicat: 18 ian. 2016

Meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o noua avertizare de temperaturi extreme si vant puternic, valabila si pentru judetul iasi. Avertizarea intrata de ieri in vigoare este valabila pana joi, 21 ianuarie, ora 10:00.

„În intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul si centrul tarii vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineata si noaptea va fi ger, cu minime de -15, -10 grade. În prima parte a zilei de marti, 19 ianuarie, în Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificari, cu viteze de 45- 50 kilometri la ora, izolat peste 60 kilometri la ora în zona litorala, spulberând zapada depusa în zilele precedente”, se arata in informarea ANM. De altfel, drumarii ieseni au aratat ca, in anumite zone s-au inregistrat probleme legate de trafic.

„În cursul noptii trecute si în aceasta dimineata, în intervalul orar 19:00- 07:00, pentru activitatea de deszapezire s-a intervenit pe 36 de drumuri judetene cu îmbracaminte asfaltica, cu un numar de 16 utilaje de deszapezire tip autocamioane cu lama si sararita, deservite de 32 persoane. In acest interval de timp s-au consumat 120 tone de material antiderapant de nisip si sare. În acest moment, toate drumurile judetene sunt deschise traficului rutier, circulatia desfasurându-se în conditii normale de iarna. Conform informarilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, astazi, pâna în jurul orei 18:00, se pastreaza atentionarea meteorologica cod galben pentru ninsoare si vânt. Cea mai afectata zona din judetul Iasi este partea de sud-est, Tibana- Tibanesti-Dagâta. Pentru conducatorii auto care vor circula pe drumurile judetene în perioada urmatoare este recomandat sa se informeze în prealabil, la Directia de Administrare a Drumurilor Judetene Iasi, la numarul de telefon 0232 255 961″, a mentionat ieri Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi. loading...

Adauga un comentariu