Local

Aveti grija pe cine primiti in casa! Hotii au inventat o noua metoda de a face rost de bani

Publicat: 28 oct. 2013
1

@ Ultima gaselnita a talharilor: se dau drept specialisti care au venit sa verifice centrala inaintea scaderii temperaturilor @ Barbatii nu numai ca percep taxa de 50 lei, dar chiar umbla la centrala termica, iar cel mai probabil, acestia nu au cunostintele necesare pentru a efectua o revizie

Panica printre pensionarii din cartierul Alexandru cel Bun, dupa ce doi barbati, ramasi necunoscuti, le-au batut la usa apartamentelor si le-au spus ca au venit sa faca revizia centralei termice pentru ca se anunta o scadere brusca a temperaturilor exterioare. Indivizii le-au cerut cate 25 de lei, au umblat la centrala termica si au plecat spre apartamentele vecinilor.

Cei doi au fugit mancand pamantul in momentul in care un locatar, care a observat ca cei doi nu par specialisti si cer o suma mai mica decat costa in general o revizie, i-a luat la intrebari. Locatarii sunt hotarati sa mearga sa depuna plangere la politie, mai ales ca se tem ca cei doi sa nu le fi stricat centralele atunci cand au sustinut ca le verifica.

„In astfel de cazuri, este bine sa ceri o legitimatie de serviciu, actele de identitate, sa te asiguri inainte de a primi pe cineva in locuinta. In plus, iesenii trebuie sa stie ca reviziile sau controalele la centrale sau gaz sunt anuntate cu cateva zile inainte. Daca incearca cineva sa va pacaleasca, incercati sa ii retineti semnalmentele si sunati cat mai rapid la numarul unic de urgenta 112″, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Ultima sesizare primita la politie a venit din partea unui barbat in varsta de 33 de ani, care s-a plans ca o persoana necunoscuta i-a cerut 50 de lei pentru a verifica instalatia de gaz.

„A reclamat ca, în jurul orelor 10:30, la usa apartamentului sau a venit o persoana necunoscuta, un barbat, care, sub pretextul ca efectueaza verificarea instalatiei de gaz, a solicitat suma de 50 lei. Aceasta a parasit imediat apartamentul, fara a mai încasa suma ceruta, în momentul în care i s-a solicitat sa prezinte legitimatia de serviciu. În cauza este întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de tentativa la infractiunea de înselaciune”, a declarat comisarul Madalin Taranu, seful Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.
Adauga un comentariu