Actualitate

Avicola SA Uricani – in reorganizare judiciara

Publicat: 08 aug. 1999

•Dupa programul de restructurare a personalului, cel de reorganizare judiciara anunta sfirsitul acestei societati •Deznodamintul va fi hotarit de creditori in luna septembrie

Programul de restructurare a personalului de la Avicola Uricani, care prevedea disponibilizarea a 250 de angajati din totalul de 379, a fost rapid urmat de decizia FPS Bucuresti de a initia procedura de reorganizare judiciara incepind cu data de 7 iulie. Fostul mare producator de oua si carne de pasare trage sa moara. „Deocamdata, printr-o adresa primita de la FPS Bucuresti am fost instiintati de declansarea procedurii de reorganizare judiciara. Pe 14 septembrie se va intilni comitetul creditorilor care urmeaza sa stabileasca ce se va intimpla in continuare”, a declarat recent Stelian Comsa, directorul firmei. Momentan, din 12 ferme, opt au fost inchise, alaturi de atelierul de preparate, iar abatorul de pasari de la Tg. Frumos a fost inchis partial. „Reorganizarea activitatii a dus la o reducere a activitatii. Acum se lucreaza la localizarea centrelor de profit, restul activitatii urmind sa fie inchisa operational”, a adaugat Stelian Comsa.
Reesalonarea datoriilor catre bugetul de stat si instituirea unei serii de taxe vamale la importurile de carne de pasare din Ungaria, suspectate de dumping, nu par insa a da multe sanse producatorului iesean. „Este deja prea tirziu. Productia de carne de pasare din Romania nu are cum sa se mai refaca multi ani de acum inainte, mai ales ca pina la industria de profil, mai tote ilanturilex comerciale sint rupte deja in multe locuri”, a incheiat Stelian Comsa.

Alec DANILAloading...

Adauga un comentariu