International

Avioane de lupta au incalcat spatiul aerian grec

Publicat: 16 feb. 2016
1
Avioane de lupta turcesti au intrat in mai multe randuri in spatiul aerian al Greciei, astazi, inaintea unei operatiuni a NATO impotriva traficantilor de migranti in Marea Egee. Peste 20 de violari ale spatiului aerian grec au fost comise de sase avioane militare deasupra insulelor din estul si centrul Marii Egee. Doua avioane erau inarmate si au fost prinse in colimator in doua randuri de avioane de lupta grecesti.
Aceste incidente intervin intr-un moment in care un grup naval al NATO este pe punctul de a lansa patrule in apele care separa Turcia de Grecia cu scopul de a descuraja traficantii sa mai intermedieze traversarea marii de catre mii de migranti care fug de conflicte in special din Siria si Irak pentru a ajunge in Europa
Grecia se teme ca Ankara sa nu utilizeze criza migrantilor pentru a-si intari prezenta militara in Marea Egee, unde cele doua tari membre ale NATO isi disputa suveranitatea unor insule. In continuare, mii de migranti continua sa traverseze zilnic Marea Egee venind din Turcia, unii dintre ei pierzandu-si viata.  Europa se confrunta cu cea mai grava criza migratorie de la cel de-al Doilea Razboi Mondial prin sosirea a peste un milion de migranti in 2015, dintre care 850.000 pe Marea Egee, prin Turcia.
Adauga un comentariu