Aperitive

Avocado umplut cu somon

Publicat: 12 apr. 2011

Ingrediente pentru 4 portii:

– 2 avocado
– Sucul stors dintr-o lamaie
– 1 catel de usturoi
– 250 g smantana
– Sare
Piper alb
– 50 g somon (afumat)
– Piper negru proaspat macinat
Marar
– Apa minerala

Mod de preparare:

Fructele avocado se spala bine, se taie in 2 jumatati egale si se indeparteaza samburii. Cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa fructului si separat se va stropi cu suc de lamaie.
Catelul de usturoi se curata si se preseaza pana devine o pasta fina. Pulpa fructului se transforma de asemenea cu ajutorul unui blender / mixer in pasta si se amesteca apoi cu usturoiul si smantana. Se condimenteaza ulterior cu sare, piper si suc de lamaie.
Se taie somonul in cubulete marunte si se adauga compozitiei. Aceasta din urma se varsa intr-un „saculet” in care de regula se pune si frisca si cu ajutorul caruia putem orna orice desert.  Astfel procedam si cu compozitia din pulpa de avocado, doar ca de aceasta data vor fi ornate cele 4 jumatati ale fructului. Deasupra se presara piper, se orneaza cu marar si cu cateva bucatele de somon.



loading...

Adauga un comentariu