National

Avocata lui Ponta s-a prezentat la DNA

Publicat: 09 iun. 2015
1
Avocata premierului Victor Ponta, Loredana Radu, s-a prezentat marti la DNA pentru a studia dosarul in care acesta este urmarit penal de procurori. Ea a venit sa depuna si documente la acest dosar. Potrivit DNA, Victor Ponta este urmarit penal in dosarul Turceni – Rovinari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).
Faptele retinute de anchetatori ar avea legatura cu faptul ca Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA ‘Sova si Asociatii’ de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, desi nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare dintre cele doua case de avocatura. In acelasi dosar, procurorii sustin ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale). Faptele ar avea legatura cu functia de prim-ministru.
Potrivit DNA, el este acuzat ca l-a desemnat pe Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine si ministru al Transporturilor, in conditiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia si de dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism. Pentru aceste din urma trei acuzatii de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata Victor Ponta. Marti, plenul Camerei Deputatilor a respins inceperea urmaririi penale a premierului.
Comentarii
  • Daca se disjunge un dosar DOAR pentru faptele din prima parte (cele in legatura cu falsurile din 2011), in curand vom avea un prim-prim ministru penal pus sub control judiciar. Dimineata isi va bea cafeaua la politie si lapticul, la amiaza, la birou. Va reprezenta Romania in relatiile cu partenerii straini din buncarasul de la MApN, CA NU VA PUTEA PARASI NICI MACAR BUCURESTIUL, DARAMITE ROMANIA. La mai mare!!!

Adauga un comentariu