Actualitate

Avocata Mihaela Scafaru, arestata preventiv. Vezi solutia Curtii de Apel Iasi – FOTO

Publicat: 29 apr. 2015

Ieri seara, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au aprobat solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 30 de zile, cerere formulata pentru avocata Alina Mihaela Scafaru, din Baroul Vaslui. Avocata este cercetata de DNA dupa ce a platit mita de 1.000 de euro inculpatului Craiu Aurel, angajat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, pentru a intermedia livrarea unui colet cu produse la care detinutii nu au acces, acestea fiind interzise prin lege. In penitenciar au ajuns telefoane mobile, incarcatoare si alcool. Bunurile au ajuns in posesia detinutului Florin Rotariu, concubinul avocatei, la data de 27 aprilie.

Vezi si Cea mai tare relatie de dragoste din Iasi! O avocata frumoasa s-a indragostit de un proxenet celebru

„In baza articolului 226 din Codul de Procedura Penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi, in dosarul 69/P/2015. In consecinta, dispune arestarea preventiva a inculpatilor. Rotaru Florin este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de „dare de mita” si „instigare la introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, centru de retinere si arestare preventiva, centru de arestare preventiva, centru educativ si centru de detentie, in scopul folosirii lor de catre detinuti”.
Mihaela Alina Scafaru este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de „complicitate la dare de mita” si „complicitate la introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, centru de retinere si arestare preventiva, centru de arestare preventiva, centru educativ si centru de detentie, in scopul folosirii lor de catre detinuti”, fiind arestata preventiv pentru o perioada de 30 zile, incepand de la data de 28 aprilie 2015 pana la data de 27 mai 2015, inclusiv. 
Aurel Craiu este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de „complicitate la dare de mita” si „complicitate la introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, centru de retinere si arestare preventiva, centru de arestare preventiva, centru educativ si centru de detentie, in scopul folosirii lor de catre detinuti” si arestat preventiv pentru o perioada de 30 zile, incepand de la data de 28 aprilie 2015 pana la data de 27 mai 2015, inclusiv. In baza articolului 230, alineat 1 din Codul de Procedura Penala, dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva pe numele inculpatilor”, se arata in solutia data ieri de magistratii de la Curtea de Apel Iasi.
Adauga un comentariu