Titlurile zilei

Avocata moartă la Iași, după ce a căzut de la etaj, avea iPhone-ul blocat. Telefonul a fost trimis în Germania, pentru a afla ce mesaje a primit Monica Cioată – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 26 ian. 2022
Avocatul Sebastian Felecanu, avocata Monica Cioată și locul în care s-a petrecut tragedia
Procurorii ieșeni încă investighează cazul morții avocatei Monica Cioată: nicio ipoteză nu a fost încă exclusă

Au trecut aproape 6 luni de la moartea unei tinere avocate din Iași. Până în acest moment, principala întrebare: „Cum a murit avocata Monica Cioată?” a rămas fără un răspuns clar. Surse judiciare susțin că au fost solicitate mai multe expertize, pentru a elucida misterul

Avocata Monica Cioată, care a murit după ce a căzut de la etaj la Iași, avea iPhone-ul blocat. Telefonul a fost trimis în Germania, pentru a afla ce mesaje a primit tânăra. Au trecut aproape 6 luni de la moartea tinerei avocate. Până în acest moment, există mai multe întrebări care au rămas fără răspunsuri.
Surse judiciare susțin că au fost solicitate mai multe expertize, pentru a rezolva cazul.

„În acest moment sunt în desfășurare 3 activități importante care pot contribui decisiv la aflarea adevărului în acest caz. Astfel, se dorește percheziționarea telefonului victimei (avocata Monica Cioată – n.r.), operațiune care se desfășoară în Germania, deoarece nimeni nu a pus la dispoziție codul de deblocare al iPhone-ului 12. Cu cât sunt mai performante telefoanele, cu atât este mai dificil de decodat. Așadar, telefonul avocatei a ajuns în Germania, pentru a fi deblocat și, mai apoi, pentru a fi retrimis în România și pentru a continua percheziția informatică”, au afirmat sursele amintite.

De remarcat este faptul că un cod de acces la un telefon iPhone 12 are 6 cifre.

Avocata moartă la Iași avea iPhone-ul blocat

Astfel, sursele judiciare au spus că avocata Monica Cioată, care a căzut de la etaj la Iași, avea iPhone-ul blocat, iar aparatul a fost trimis în Germania. Aceleași surse au afirmat că, în acest moment, este în derulare în Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC) o expertiză privind urmele preluate de la locul incidentului tragic.

În funcție de rezultatele expertizei, se va stabili dacă avocata Monica Cioată s-a aruncat sau a fost aruncată de la etajul 6 al blocului din zona Târgu Cucu, ce îi aparține avocatului ieșean Sebastian Felecanu. În plus, la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a ajuns o solicitare privind efectuarea unui profil psihologic al victimei Monica Cioată. Astfel, urmează a fi efectuată o expertiză psiho-criminalistică de tip profiling.

Sursele judiciare amintite au adăugat că, după efectuarea acestor expertize, se va putea spune cu claritate dacă a fost vorba despre un suicid ori despre altceva în cazul avocatei Monica Cioată. Pe de altă parte, contactați telefonic de reporterii cotidianului BZI, reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au refuzat să comenteze pe marginea subiectului, susținând că ancheta este în curs. De asemenea, contactat telefonic ieri, avocatul Sebastian Felecanu a refuzat să comenteze pe marginea subiectului:

„Nu știu absolut nimic. La revedere!”

Cum a murit avocata Monica Cioată?

Amintim că, în urmă cu aproximativ 6 luni, mai exact la mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Ulterior a fost declanșată ancheta și oamenii legii au constatat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. De asemenea, ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile.

O petrecere finalizată cu o ceartă între cei doi avocați

Potrivit imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, preluate de către anchetatorii ieșeni, în seara respectivă, Monica Cioată și Sebastian Felecanu au mers la o petrecere. De acolo, cei doi au plecat ținându-se de mână. La volan a urcat avocata, deoarece prietenul ei părea a fi consumat băuturi alcoolice, conform imaginilor respective. Odată ajunși în apropierea blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu, cei doi au coborât din mașină, iar el părea că se clatină. Mai mult, tânăra de 26 de ani i-ar fi izbit lui în față ușa de la intrarea în blocul respectiv.

Mai apoi, Monica Cioată a căzut din apartamentul de la etajul 6 al imobilului. Vecinii au declarat că, înainte de producerea tragicului incident, au auzit o ceartă în locuința respectivă. La câteva zile de la decesul tinerei, colegii, cunoștințele, prietenii și rudele avocatei au condus-o pe ultimul drum, ea fiind înmormântată la Târgu Frumos. Amintim că avocata moartă la Iași, care a căzut de la etaj la Iași, avea iPhone-ul blocat. Telefonul a fost trimis în Germania, pentru a afla ce mesaje a primit tânăra.
Comentarii
 • Este una din zecile de mii de femei ce cred că păsărica rezolvă viitorul.Uite că la ea n -a mers și a plătit scump.Etic și moral cât a fost în viață trebuia să răspundă la întrebarea ce a căutat în patul unui om însurat, cu copii și vreo 15 ani mai mare ca ea?

 • Trebuie consultata marea, enorma si celebra profilerita americana fbi care gavareste si romaneste.
  In lipsa, mama Omida.
  Nu mai vorbiti cu pacat de bietele fete care contribuie cu borta lor la bunastarea unor tipi mai destepti decat ele. Fac si ele ce pot si mai ales ce stiu.
  Pe fata avocat o vor judeca colegele ei, avocatele, iar pe fata cu marocanul o vor judeca colegele ei, studentele la medicina. Nu voi, necunoscutii si nestiutorii.

 • Adica in toata structura organului nu se pricepe nimeni sa deblocheze un ifon ? Hopaaaa. (Ori e la misto informatia…)
  Stiti, iutubul e gratis…

 • niste handicapati. Nu stiati persoana si caracterul acesteia si va dati cu presupusu’ . ca din presupus sunteti facuti cu siguranta pe marginea santului.

 • Poate o deshumeaza sa-i taie un deget sa deblocheze Iphone-ul :)) Inainte sa o inmormanteze nu s-au gandit… Nu o sa vada nimic aia din Germania fara acordul Apple.

 • stai, adica „s-a sinucis” goala?
  Iar politista „sinucisa” de curand, si-a ales locul fix inr-o toaleta publica?
  Oamenii legii nu-si pun intrebari din astea: „eu m-as sinucide asa?”
  Din seria „noi mucim, nu gandim”

 • sabiutza

  Când pui mâna pe carte și studiezi serios fenomenul, nu îți pui întrebări „de astea” idioate!
  Pur și simplu idioate!
  Știința aceasta este foarte grea!
  Lucrezi cu „materialul mortului”!
  Este chiar mai grea decât psihiatria!
  Aia măcar sunt în viață și poate mai scoți în unu la mie din cazuri ceva de la ei.

Adauga un comentariu