Local

Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții: „Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața!”

Publicat: 26 nov. 2021
Avocata ieșeană Amalia MIhaela Tătaru
Avocata Amalia Mihaela Tătaru susține că, la perchezițiile dispuse în urmă cu 2 zile de către DIICOT Iași, a apărut o eroare, anchetatorii mergând la adresa unui vecin de-al clientului ei

Un membru al Baroului Iași susține că a fost greșită adresa la perchezițiile dispuse de către procurorii DIICOT și efectuate în urmă cu 2 zile. Anchetatorii ar fi trebuit să meargă la notarul Răzvan Ionuț Costin, dar au ajuns la un vecin de-al acestuia, potrivit avocatei Amalia Mihaela Tătaru. „Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața cu ocazia percheziției domiciliare pentru că s-a greșit adresa, deoarece considerăm că orice greșeală trebuie asumată!”, spune avocata ieșeană

Avocata unui acuzat ieșean într-un dosar de crimă organizată reclamă că anchetatorii au greșit adresa la percheziții. Astfel, un membru al Baroului local susține că a fost greșită adresa la perchezițiile dispuse de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași și efectuate în urmă cu 2 zile. Așadar, anchetatorii ar fi trebuit să meargă la notarul Răzvan Ionuț Costin, dar ar fi ajuns la un vecin de-al acestuia, potrivit avocatei Amalia Mihaela Tătaru.

„Ne cerem noi scuze vecinului care a fost trezit la ora 6 dimineața cu ocazia percheziției domiciliare pentru că s-a greșit adresa, deoarece considerăm că orice greșeala trebuie asumată”, a precizat vineri, 26 noiembrie 2021, avocata ieșeană Amalia Mihaela Tătaru.

Avocata Amalia Tătaru: „Această metodă nu ar trebui folosită de profesioniști…”

Avocata Amalia Mihaela Tătaru a adăugat că nu este normal ca o persoană să afle din presă despre calitatea sa într-un dosar, înainte de a i se comunica de către procurori.

„Raportat la comunicatele emise de DIICOT care au stat la baza unor articole ce îl au în vedere pe clientul meu, Răzvan Ionuț Costin, vom menționa doar atât: asupra existenței eventualelor fapte penale vom lăsa instanța de judecata să decidă conform probelor. Milităm pentru respectarea tuturor drepturilor procesuale, iar faptul de a afla din presă la primele ore ale dimineții că ai o anumită calitate, calitate despre care tu afli abia seara, lezează în special dreptul la un proces echitabil.

Practica de «a arunca» în presă sume mari de bani fără a avea o bază reală, având unicul scop de a atrage oprobriul public și, ulterior, faptul de a invoca tocmai reacția opiniei publice pentru a justifica în fața judecătorului necesitatea arestului preventiv nu ar trebui să fie folosită de profesioniști. Indiferent de calitatea persoanei care face obiectul unor cercetări penale, aceasta trebuie să aibă garanția că va beneficia de un proces echitabil și solicităm ca măcar comunicatul DIICOT să fie în acord cu faptele și prejudiciul care se regăsesc în propunerea de arestare, astfel că o erată ar fi binevenită”, a încheiat avocata Amalia Tătaru.

Propunerea de arestare preventivă a fost respinsă de judecătorii ieșeni

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară, 25 noiembrie 2021, punerea în libertate a celor 3 bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Iași.

„Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

Un cunoscut avocat ieșean, Alexandru Tudor Bernic, a fost ridicat în urmă cu 2 zile de către polițiști și dus la audieri. Oamenii legii au efectuat miercuri, 24 noiembrie 2021, 18 percheziții. Anchetatorii susțin că acțiunea vizează o grupare infracțională care ar fi specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

 

Comentarii
 • Lasati, lasati! Bagarea in seama. Cei trei muschetari erau de mult la beci daca furau gaini, ca orice gainari de la tara. Norocul lor a fost ca paguba este mare. Asemenea solutii descurajeaza gainariile mici si incurajeaza gainariile mari.

 • Ma mir ca grandomanul de Costin a luat-o pe umflata asta care vad ca face orice ca sa-si facă reclama.
  În dosar mai întra criminalul alcoolic de Gafton și libidinosul cu chelie, Morosanu, ala care are o nevasta urâtă și proasta, croitoreasa dar care-si spune designer. Numai gunoaie!

 • Ce mandra-i fluffy ca este iñtr-un dosar cu presa. Poate asa o baga Huțanu in seama in sfârșit. Na, dacă vrea publicitate, o găleată de cacat în freză la domnisoara 😄

 • Boschetarii aștea au în arc săgeata în persoana țaranoiului rapănos Cătălin Sandu din 2008 și comit fel de fel de escrocherii domnul avocat TB când stai la masa la cafea cu escroci și șarlatani nu mai prezinți garanție

 • Ce mulțumită o fi fost tarancuta asta de articol.Adica a reușit ea sa atragă atenția DIICOT și sa le bata obrazul intr-un mod fin ironic. Nu mai poate dormi DIICOT din cauza unei avocatei de mana a zecea, din oficiu , care n-are cu ce-si plăti cotele la BAROU.

 • D-na avocat se baga- n seama ca are si ea un dosar in care sunt,, personalități ” ale Iasiului, să-și atragă clienți, sa zica ca e o avocata bataioasa, se ia in piept cu DIICOTUL, o structura care are rezultate si care n-a ținut cont de numele de răsunet implicate! Opinia publica este revoltata madam, pt. ca atunci când sunt implicați avocați, notari, executori, evaluatori, etc, te-aștepți sa fie mai severa justiția cu ei, deoarece cunosc mai bine legea ca oricine altcineva si escrocheaza cu buna stiinta, sub roba de avocat, sa spunem! Hai madam, ia-le banii, ca au de unde si muncește să-i scoți nevinovați! Pupici!

 • Sunt un cetățean care nu m-aș supăra ca ma trezește DIICOTUL din greșeală la 6 dimineața, dac-as afla ca scopul trezirii ar fi destructurarea unei rețele de mafioți( din vecini, cum e in cazul asta)!!! I-aș servi cu o cafeluta pe lucrătorii de la DIICOT, ca merita!

 • Din pacate, vad ca lumea e mai interesata sa o… „caracterizeze” pe doamna avocat, decat sa vada esenta. Niste politisti au mers la 6 dimineata peste un nene care n-are nicio treaba cu infractiuni sau cu dosarul asta. Punct. Cati dintre voi ati vrea sa va treziti cu mascati in casa la 6 dimineata?! Vad ca este un prost pe aici, care isi spune „cetatean”, destul de debil ca sa faca astfel de afirmatii! Sa-i dai tu cafele cui vrei, mie nu mi-ar conveni sa imi sparga unii usa asa, de aiurea, ca dorm pe ei si au gresit adresele! Sincer, m-am cam saturat de „dosarele” astea, facute asa, pe genunchi, ca sa vada lumea cum muncesc unii si altii! Cum mai muncesc ei, saracutii, exact spre final de an, cand trebuie sa dai bine la bilant! Nu?!… In ultimul an si ceva, s-au facut vreo 4-5 perchezitii dintr-astea pe la Iasi, care nu s-au lasat nici cu arestari, nici cu trimiteri in judecata. Cand se face Justitie pentru publicitate, pe niste orgolii de 2 lei, inseamna ca rele zile am mai ajuns! Chemi 20 de oameni la audieri, ii tii 24 de ore, poate-poate cedeaza nervos vreunul si zice ceva aiurea, ca sa ai cu ce sa il prinzi, faci bilci pe la televizor, dupa care se fasaie totul, pentru ca, in realitate, tu ai vrut doar sa iti faci publicitate! A mai auzit cineva ceva de kovesi?! Si-a facut saftereaua, cum se spune, a ajuns procoroare la Iuropa, s-a cam terminat cu bilciul, nu?!… Vai mama noastra cu Justitia lu’ Peste prajit!

 • Oare ce popor de imbecili avem?!?… Vad pe aici comentaci care pupa-n koor pulitia si proKURorii. Sa-l omoram pe ala ca „are moaca de imbecil subnutrit”! Oare cata minte trebuie sa ai ca sa scrii asa ceva?! Oare tu meriti sa respiri sau consumi aerul degeaba pe lumea asta?!… „Sa imi sparga usa mascatii, ca eu ii primesc cu cafeluta!” Cam cat de prost trebuie sa fii?! Ha?!… „Avocatul x are o nevasta urata”… Ce treaba are cum arata nevasta unui avocat cu faptul ca unii timpiti au gresit adresa la perchezitii?!?… „Avocata aia e grasa!” Pe bune?! Voi va numiti „romani” si „oameni inteligenti”?!… Fereasca Sfantul!

 • Articolul este interesant atat pentru cei care lucreaza in domeniu cat si pentru opinia publica…insa ma uit la comentariile celor care au postat… Practic, fiecare, vorbeste despre… el. Se numeste principiul oglinzilor (in psihologie). Voi nu vorbiti despre persoanele din articol, vorbiti despre uraciunea sufletelor voastre… Ce vedeti in altul, este despre voi, nu despre ei.

 • Esenta acestei probleme este ca este terfelit termenul de prezumtie de nevinovatie, prin ziaristi.Nici bine nu ajung in birourile anchetatorilor si Parchetele, Politia, Spitalele, dau „duma” la ziar, doar, doar de s-ar irita judecatorii si de frica „scandalului public”, prin astfel de comentarii, vor emite MAP. Deci clar ca sunt interese, atat de denigrare cat si de vanzarea in mass media.De ce nu se asteapta cel putin un verdict al instantei si apoi sa balacaresti oamenii????

 • Paine si circ pentru abaterea atentiei….baietii astia sunt in conflict de interese (procese) cu fostul patron Terra care a facut afaceri imobiliare (donatii) exact cum face mafia cu procurorii manjiti cu lua si magistrați de la Curtea de Apel …fata de porc in aspic cu tupeu a smenuit in prima acest dosar ca de….a venit vremea sa se faca util…Si mai vrea si inapoi pe funcția „antimafia” cand el e de fapt mafia cu legitimatie…..

 • Bogdan „Cicio” Darul eu am format procurorii imobiliari care mi pupa ghetutele la Iași și i folosesc cum foloseste mafia soldații!!! O am pus la atac ca doar nu le am făcut „donatii” terenuri cadou da???

 • Daca i am făcut „donație ” procurorului care a smenuit dosarul acesta si ei au avut procese funciare cu mine …Nu e conflict de interese??? Nu ar fi fost profesional si deontologic sa se abțină? Pfffff….Ce ai facut Bobita??? Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, a cumpărat un teren de la afaceristul Nicolai Bogdan Cihodaru, condamnat la trei ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani. Decizia a fost dată în octombrie 2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție.

  Afaceristul Nicolai Bogdan Cihodaru a fost partener de afaceri în firma L&D Business Cont SRL cu ieșeanul Cătălin Gheorghe Crișu Ciocîntă, soțul judecătoarei Anda Crișu Ciocîntă, vicepreședinte la Curtea de Apel Iași.

  Pentru ca tabloul să fie complet, afaceristul Ciocîntă este asociat în alte două societăți cu fostul ofițer de informații Paul Diaconu, soțul Iuliei Diaconu, fosta procuror șef al DIICOT Iași.

  Horodniceanu a cumpărat teren de la Cihodaru
  Ciocîntă mai este asociat și cu Nicolai Bogdan Cihodaru în firma L&D Business Cont SRL. Cel din urmă i-a vândut procurorului Daniel Horodniceanu un teren de 708 metri pătrați, situat pe Aleea Mihail Sadoveanu, din Iași. Actele au fost întocmite de notarul Ioana Necula, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul lui Cihodaru.

  În octombrie 2018, afaceristul Nicolai Cihodaru a fost condamnat de ICCJ la „o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie, în modalitatea complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice și instigare la fals intelectual”, conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

 • Si ce daca mi a dat „donație ” Cicio Darul? Eram un magistratel necăjit…Si băieții ăștia si a permis sa se ia in judecăți cu mogulul mogulilor din mogulaloaia asa ca i am luat in fălcile mele unsuroase apoi am pasat motanul ….aaa …făcătura unui coleg slab de îngeri…Si naivut…Avem actele: Horodniceanu, teren de la miliardarul condamnat!
  Catalin Tache
  2020-01-07 18:41
  Autointitulat ”Samuraiul” Justiției române, procurorul Daniel Horodniceanu trage tare pentru a se întoarce la șefia DIICOT! Iar cum ”riscurile meseriei” unei asemenea candidaturi presupune și dezgroparea ”scheleților”din trecut, fie ei și pe persoană fizică – dacă tot a decis ministrul Cătălin Predoiu ca de această dată procesul de selectare să fie unul cât se poate de transparent!- deja la ”mapa profesională” a procurorului ieșean dată oricum spre verificări s-au adăugat mai multe documente. Printre care și contractul de vânzare-cumpărare a unui teren de 708 mp situat în intravilanul Municipiului Iași , Aleea Mihail Sadoveanu, între vânzătorul Cihodaru Nicolai Bogdan, în calitate de mandatar pentru soția sa Cihodaru Gabriela și cumpărătorii Horodniceanu Daniel Constantin și Horodniceanu Corina Elena. Ca și încheierea de autentificare nr. 1568/2006 încheiată în fața notarului public Necula Ioana din Iași. Plus încheierea nr. 38273 de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

  Daniel Horodniceanu a cumpărat un teren de la Bogdan Cihodaru.
  Bineînțeles că la prima vedere nu pare nimic deosebit în faptul că familia unui procuror și-a achiziționat un teren la marginea Iașiului natal. Totuși, pentru inițiații sistemului succesiunea numelor de mai sus nu are cum să nu suscite cel puțin un dram de interes. Fie și pentru simplul fapt că vânzătorul terenului către Daniel Horodniceanu, cunoscut și drept unul dintre ”regii imobiliarelor” din Iași, miliardarul Bogdan Cihodaru a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudelor imobiliare. Iar în același dosar în care Cihodaru a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu, spălare de bani sau instigare la fals o condamnare de doi ani cu suspendare a primit și notărița… Necula Ioana! Adică exact cea la care Cihodaru și Horodniceanu au semnat actele pentru tranzacția terenului. Totul în cadrul unui complex dosar instrumentat de DNA –ST Iași în care se acuza un prejudiciu de 12 milioane euro ce ar fi fost creat prin obținerea în mod ilegal a unor terenuri de 42, respectiv 10 hectare de către Bogdan Cihodaru. Care ar fi fost apoi ”parcelate” și retranzacționate. Iar parcă expres pentru ca misterul să plutească și mai mult asupra tranzacțiilor derulate prin ”imperiul imobiliar” al lui Cihodaru, la un moment dat vânzătorul terenului către procurorul Daniel Horodniceanu a beneficiat de o halucinantă donație a unui teren de 2,5 hectare și în valoare de 750.000 euro din partea unei bătrâne pensionare din Capitală. Teren care la rândul său a ajuns în cele din urmă la fosta șefă a DIICOT Iași, procuroarea Iulia Dascălu și la soțul acesteia! Astfel că pentru a se elimina din start orice suspiciune și pentru a se stabili dacă nu cumva și procurorul Daniel Horodniceanu o fi fost poate victimă colaterală a complicatei rețele acuzată de procurorii anticorupție de fraude imobiliare, sursele noastre susțin că se vor face toate verificările necesare…

  Același vânzător. Același notar public. Aceeași schemă…?

  În dosarul în care Bogdan Cihodaru și notarul public Necula Ioana au fost condamnați, anchetatorii au susținut în rechizitoriu că omul de afaceri și soția acestuia ar fi obținut abuziv terenurile în urma unor manevre oculte și a intervențiilor mai multor persoane. Este vorba despre terenuri administrate de către Stațiunea Viticolă. Iar unul dintre cei care ar fi încercat să ”acopere” ilegalitatea tranzacției ar fi fost un registrator de la Cadastru. Apoi, după cum susțin procurorii DNA, pentru a ascunde modul ilicit în care au obținut pământul, soții Cihodaru ar fi apelat la notarul public Ioana Necula, aceasta fiind cea care s-a ocupat de ”traseul actelor” și de transferul terenului în proprietatea unui terț personaj. ”Având intenția de a ascunde modalitatea ilicită de dobândire a dreptului de proprietate asupra terenului, inculpații Cihodaru Nicolai Bogdan și Cihodaru Gabriela au împărțit această suprafață în două loturi. ” În ceea ce privește pe notarul public, DNA o acuză pe Necula ioana că ar fi antedatat un contract de vânzare a unor drepturi succesorale privind două terenuri amplasate în Iași.

  Terenurile în Șes Bahlui, miză imobiliară
  Mai ceva ca mătușa Tamara…

  Iulia Dascălu, fosta șefă a DIICOT Iași
  Luminița Ecaterina Mazilu Roboiu, o bătrână văduvă din București, care nu avea moștenitori și care se judeca de ani buni cu Casa de Pensii a Municipiului București pentru recalcularea pensiei s-a decis, la 72 de ani, să doneze miliardarului Bogdan Cihodaru un teren de 2,5 hectare, evaluat de părți la 750.000 euro. Astfel că după ce a primit absolut gratis respectivul teren prin straniul contract de donație, ”regele imobiliarelor” din Iași a vândut o bună parte din respectivul teren. În antecontractul de vânzare-cumpărare, beneficiarul suprafeței de 1,7 hectare în zona Șes Bahlui fiind Paul Diaconu, soțul fostei șefe a DIICOT – Iași, procuroarea Iulia Dascălu. Mai mult, tot prin același act se parafa și o vânzare ulterioară a altor trei terenuri, în suprafață totală de 16.600 mp. Acum, după ani de zile în care a condus structura teritorială a DIICOT Iași, Iulia Dascălu a ieșit la pensie, în spațiul public evaluatorii bancari apreciind ”imperiul imobiliar” al famliei acesteia la 19 milioane de euro. Însă Daniel Horodniceanu tocmai ce se pregătește pentru interviul în cadrul selecției pentru alegerea noului șef al DIICOT. Astfel că este de înțeles și preocuparea structurilor contrainformative de a se lămuri între timp și în ceea ce privește situața terenului tranzacționat între Bogdan Cihodaru și Daniel Horodniceanu la notarul public Necula Ioana, barem pentru a nu se lăsa loc de interpretări. Mai ales că în fond și la urma urmei chiar asta este ”fișa postului” pentru protecția internă…

  Actele tranzacției imobiliare:

  7.770 afisari

 • Ce ai instrumentat Bobita Rateus? A venit vremea sa „faci plata ” pentru „donația ” amabilă primită cap de Bork Bork??? Urat din partea ta sa bercutezi ca un soldatel infantil la un infractor condamnat….te a șantajat un pic si ai defectat în scutece…..te a „smenuit ” bine cu …”donatia” flăcău bolfosel….* Cititi aici integral sentinta Curtii de Apel Iasi

Adauga un comentariu