Actualitate

Avocatul Adrian Toni Neacșu a explicat de ce Dani Mocanu a fost condamnat la inchisoare cu executare

Publicat: 03 mai 2021
Avocatul Toni Neacșu în studioul unui post de televiziune
Avocatul Toni Neacșu explică de ce a fost condamnat Dani Mocanu la 6 luni de închisoare

Cunoscutul avocat Toni Neacșu a oferit o primă explicatie a condamnării la inchisoare a manelistului Dani Mocanu. Acesta sustine că Mocanu a fost condamnat la inchisoare pentru că avea deja o condamnare la inchisoare. Conform legii, artistul a comis o infractiune de incitare la ură care se pedepseste cu o amendă penală de până 15.000 de lei

Vă aducem aminte faptul că celebrul manelist Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu condamnare după ce a fost gasit vinovat pentru incitare la ură in urma melodiei curwa.

Avocatul Toni Neacșu explică de ce Dani Mocanu a fost condamnat la inchisoare

Intr-o postare publicată pe o retea de socializare despre condamnarea lui Dani Mocanu la 6 luni de inchisoare cu executare. Acesta sustine faptul că, din punct de vedere juridic, fapta săvârșită de Dani Mocanu se incadrează intr-o speță penală privind infractiunea de incitare la ură si discriminare. Altfel, artistul a fost condamnat la o amendă penală de 6 luni de inchisoare pentru că nu putea să facă altfel. Artistul mai avea o condamnare penală cu suspendare pentru că a condus fără permis un autoturism. Condamnarea judecătorilor a venit in mod firesc pentru că, cu toate că in speța cu melodia, artistul nu a fost condamnat la inchisoare, totusi manelistul a incalcat reglementările condamnării precedente care prevede faptul că Mocanu nu trebuie să mai fie condamnat penal in vreo spetă.

„Cam toate titlurile din presa noastră spun același lucru, Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni cu executare pentru versurile unei melodii (curwa). Sau cu vorbele artistului, „6 luni de închisoare pentru o melodie … dar de ce eu din atâția artiști???„. Ei bine, nu este deloc așa, și cu o minimă documentare lucrurile puteau fi lămurite: pentru versurile acestei piese (care din punct de vedere juridic constituie infracțiunea de incitare la ură și discriminare – art. 369 cod penal iar din punct de vedere artistic o mizerie, dar desigur în aprecierea mea personală) artistul a fost condamnat „doar” la o amendă penală de 15.000 lei. Judecătoria Pitești i-a dat spre executare efectivă în penitenciar pedeapsa de 6 luni închisoare pentru că nu putea să facă altfel”, explică avocatul Adrian Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

Decizia judecătorilor este una firească

Conform avocatului Toni Neacșu, judecătorii au luat o decizie firească si obligatorie pentru că artistul mai avea o condamnare penală pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat. In urma condamnării la plata unei amende penale in valoare de 15.000 de lei, judecătorii au constatat faptul că s-a incalcat criteriile inchisorii cu amânarea executării.

„În termenul de încercare de 2 ani, acesta nu trebuia să mai săvârșească nici o infracțiune sub sancțiunea executării obligatorii a pedepsei de care fusese scutit. Doar că exact acest lucru s-a întâmplat: cântărețul a săvârșit o nouă infracțiune, iar judecătorul, indiferent cât de blând dorea să fie pentru noua faptă, era obligat de legea penală să dispună executarea efectivă în penitenciar a celor 6 luni de închisoare anterioare.

Dani Mocanu mai avea 2 luni din termenul de incercare

Ironia cea mai mare vine in contextul in care Dani Mocanu mai avea doar 2 luni din termenul de incercare. Vorbim despre faptul că, dacă lansa melodia in iunie, perioada de probă din precedenta condamnare ar fi expirat iar manelistul ar fi plătit doar amenda penală in valoare de 15.000 de ron.

„Ironic este că Dani Mocanu mai avea doar 2 luni din termenul de încercare, astfel încât dacă lansa melodia cu pricina în iunie în loc de aprilie 2019 mergea albit în fața judecătorului”, mai spune Adrian Toni Neacșu.

Comentarii
Adauga un comentariu