National

Avocatul Elenei Udrea rupe tacerea. Vezi ce spune despre confruntarea de astazi

Publicat: 19 mart. 2015
1

Acuzatiile la adresa Elenei Udrea au fost demontate „in intregime” in timpul confruntarilor cu denuntatorii sai, a declarat avocatul fostului ministru al Dezvoltarii, Marius Striblea.

Elena Udrea a fost confruntata joi, timp de aproape opt ore, cu Stefan Lungu, fostul sau consilier din perioada in care a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean.

Avocatul a afirmat ca aceste confruntari au aratat ca este vorba despre „impresii, pareri artificiale ale unora care sunt acuzati in dosar”. Astfel, a spus avocatul,  fostului secretar general al MDRT, Gheorghe Nastasia, care le-a spus procurorilor ca i-a dat Elenei Udrea o geanta cu 900.000 de euro primita de la omul de afaceri Adrian Gardean, nu a putut preciza ora la care s-a intalnit cu Gardean si nici cum arata geanta respectiva sau daca era vorba de o geanta de mana sau un rucsac.

La toate aceste intrebari, sustine avocatul, Nastasia ar fi raspuns „Nu-mi aduc aminte”.

In plus, spune Striblea, Gardean ar fi spus ca geanta cu bani ii era destinata lui Nastasia.

„Singura concluzie e ca dl Nastasia stie despre 900.000 de euro doar de la dl. Gardean. Ma mir ca nu i-a spus ca are o focoasa nucleara in acea geanta”, a continuat Marius Striblea, care a precizat ca si Ana Maria Topoliceanu ar „infirmat teza potrivit careia la Predeal s-ar fi platit din banii dl Breazu obtinuti din lucruri ilicite”. Breazu, prieten apropiat al Elenei Udrea si al Anei Maria Topoliceani, „a platit cu cardul si a doua zi a primit suma cash inapoi” de la Elena Udrea.

Intrebat cum a decurs intalnirea dintre Elena Udrea si Topoliceanu, avocatul a precizat ca a fost o „intalnire decenta, ca intre doua persoane care se afla in fata unei autoritati”.

Potrivit acestuia, Stefan Lungu, fostul consilier al ministrului Dezvoltarii, a afirmat ca Elena Udrea „nu a avut cunostinta despre faptul ca facea anumite plati la partid” si aceasta „nu i-a cerut niciodata sa faca plati la partid”.

„Dl Lungu a spus clar ca doamna Udrea nu i-a cerut sa faca nici o plata in favoarea ei sau a PDL. De asemenea a spus ca doamna Udrea nu a stiut de asemenea plati”, a subliniat el.

Intrebat daca Elena Udrea si-a privit in ochi denuntatorii, Marius Striblea a raspuns: „Pot sa va spun cu fermitate ca nu doamna Udrea si-a ascuns privirea. Ceilalti”.

O parte dintre ziaristii de la DNA s-au aratat interesati si de faptul ca Elena Udrea avea parul buclat, dar avocatul nu a dorit sa raspunda la aceste intrebari.

Adauga un comentariu