Local

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat – Exclusiv

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Avocatul Alexandru Bernic pus în libertate de judecători Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat - Exclusiv
Avocatul Alexandru Tudor Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și Cătălin Sandu au fost puși în libertate de judecătorii ieșeni

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate în cursul zilei de ieri

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat, Cătălin Sandu. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară, 25 noiembrie 2021, punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Iași.

„Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

Avocatul ieșean Alexandru Bernic și notarul Răzvan Ionuț Costin, duși la audieri de procurorii DIICOT

Un cunoscut avocat ieșean, Alexandru Tudor Bernic, a fost săltat ieri de către mascați și dus la audieri! Oamenii legii au efectuat miercuri, 24 noiembrie 2021, 18 percheziții. Anchetatorii susțin că acțiunea vizează o grupare infracțională care ar fi specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

„Pe data de 24 noiembrie 2021, ofițerii au efectuat 18 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu”, au spus procurorii DIICOT Iași .

După percheziții și audieri, procurorii DIICOT Iași i-au reținut pe avocatul Alexandru Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și pe Cătălin Sandu, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT Iași au formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor 3 bărbați, dar aceasta a fost respinsă.

Ce au spus anchetatorii despre avocatul ieșean

Procurorii DIICOT Iași au spus că au fost duse ieri 16 persoane la audieri. În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe mijloace de comunicare, înscrisuri utilizate în activitate, sume de bani și alte bunuri interzise la deținere.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că grupul infracțional organizat a fost constituit încă din anul 2015 și a acționat în mod efectiv, până la data intervenției organelor de urmărire penală, având o structură ierarhizată, în care liderul i-a coordonat pe ceilalți membri, inclusiv pentru valorificarea în scop infracțional a cunoștințelor juridice de specialitate ale acestora (avocat și notari publici). Astfel, liderul grupului a primit direct sau indirect, prin persoane interpuse, sumele de bani provenite din activitatea infracțională, a stabilit cuantumul cuvenit fiecărui membru al grupului și le-a distribuit efectiv, potrivit ierarhiei și importanței acestora cadrul grupului, precum și aplicarea, la nevoie, a unor măsuri de coerciție, prin neplata sumelor de bani sau reducerea cuantumului. În cadrul rolurilor specifice din interiorul grupului, s-a conturat activitatea infracțională a unui avocat din cadrul Baroului Iași, care și-a pus la dispoziție cunoștințele juridice specializate, pentru a acorda un sprijin infracțional liderului grupului (în același timp, autor al faptelor de înșelăciune)”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, activitatea avocatului ieșean a constat în identificarea operațiunilor juridice cele mai potrivite, pentru a crea o aparență de legalitate actelor infracționale, a păstrat produsul infracțional, prin inițierea unor circuite de spălare a banilor, a asigurat protecția juridică în cazul în care ar fi fost declanșate proceduri legale față de membrii grupului, folosind totodată calitatea de avocat, pentru a întări seriozitatea susținută de lider față de persoanele vătămate, la momentul inducerii în eroare.

 

Comentarii
  • Provurorul bulangiu mafiot cu ultima spaga doua apart in acelasi bloc la Miroslava bloc Oskar spune:

    nfracţiuni contra înfăptuirii justiţiei – Represiunea nedreaptă –
    Art. 283. – Legislaţie conexă (2), Jurisprudenţă, Reviste (13), Doctrină (9)
    (1) Fapta de a pune în mişcare acţiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de libertate ori de a trimite în judecată o persoană, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

    (2) Reţinerea sau arestarea ori condamnarea unei persoane, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Adauga un comentariu