Local

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat – Exclusiv

Publicat: 25 nov. 2021
Perchezițiile efectuate ieri de anchetatori
Avocatul Alexandru Tudor Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și Cătălin Sandu au fost puși în libertate de judecătorii ieșeni

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate în cursul zilei de ieri

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat, Cătălin Sandu. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară, 25 noiembrie 2021, punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Iași.

„Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

Avocatul ieșean Alexandru Bernic și notarul Răzvan Ionuț Costin, duși la audieri de procurorii DIICOT

Un cunoscut avocat ieșean, Alexandru Tudor Bernic, a fost săltat ieri de către mascați și dus la audieri! Oamenii legii au efectuat miercuri, 24 noiembrie 2021, 18 percheziții. Anchetatorii susțin că acțiunea vizează o grupare infracțională care ar fi specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

„Pe data de 24 noiembrie 2021, ofițerii au efectuat 18 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu”, au spus procurorii DIICOT Iași .

După percheziții și audieri, procurorii DIICOT Iași i-au reținut pe avocatul Alexandru Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și pe Cătălin Sandu, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT Iași au formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor 3 bărbați, dar aceasta a fost respinsă.

Ce au spus anchetatorii despre avocatul ieșean

Procurorii DIICOT Iași au spus că au fost duse ieri 16 persoane la audieri. În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe mijloace de comunicare, înscrisuri utilizate în activitate, sume de bani și alte bunuri interzise la deținere.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că grupul infracțional organizat a fost constituit încă din anul 2015 și a acționat în mod efectiv, până la data intervenției organelor de urmărire penală, având o structură ierarhizată, în care liderul i-a coordonat pe ceilalți membri, inclusiv pentru valorificarea în scop infracțional a cunoștințelor juridice de specialitate ale acestora (avocat și notari publici). Astfel, liderul grupului a primit direct sau indirect, prin persoane interpuse, sumele de bani provenite din activitatea infracțională, a stabilit cuantumul cuvenit fiecărui membru al grupului și le-a distribuit efectiv, potrivit ierarhiei și importanței acestora cadrul grupului, precum și aplicarea, la nevoie, a unor măsuri de coerciție, prin neplata sumelor de bani sau reducerea cuantumului. În cadrul rolurilor specifice din interiorul grupului, s-a conturat activitatea infracțională a unui avocat din cadrul Baroului Iași, care și-a pus la dispoziție cunoștințele juridice specializate, pentru a acorda un sprijin infracțional liderului grupului (în același timp, autor al faptelor de înșelăciune)”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, activitatea avocatului ieșean a constat în identificarea operațiunilor juridice cele mai potrivite, pentru a crea o aparență de legalitate actelor infracționale, a păstrat produsul infracțional, prin inițierea unor circuite de spălare a banilor, a asigurat protecția juridică în cazul în care ar fi fost declanșate proceduri legale față de membrii grupului, folosind totodată calitatea de avocat, pentru a întări seriozitatea susținută de lider față de persoanele vătămate, la momentul inducerii în eroare.

 

Comentarii
 • E un bețiv omul asta bea ori la cafeneaua veche,ori cafeneaua pietii unirii!cel de la cafeneaua veche un ochelarist borat,fără dinți postează in mare umanitar cu copii mici,dar se culca cu angajatele lui,femei fara apărare,niste copile!Jojo cel corupt!e un ordinar,Jojo!Bernice i a vândut spațiul lui Jojo!

 • Alex Bernic i a vândut spațiul lui Jojo ,a cafenelei vechi in 2012,bea wisky pe carnetel la Jojo:)))un moșneag la 60 de ani,niste bețivi,niste ordinari,amândoi!sa futi angajatele pe bancheta la cafeneaua veche

 • Cred ca pe același model, dl avocat, a lucrat și cu excrococul mitrita alexa. Când alexa a fost condamnat de ce nu s-au îndreptat și asupra colaboratorilor?

 • La asa fapte, toți 3, lăsați în libertate, incredere zero în justiție! ZERO ! Din câte se poate observa din ultimele mari dosare, justiția a devenit și este pavaza infractorilor!!! Mai ales a celor care comit infractiuni cu prejudicii economice grave și foarte grave! Încredere ZERO in justiție!

 • Si Adrian Corduneanu lua bani de la Sandu si Bernic, sunt tovarasi vechi de combinatii. El nu e luat la rost de garda? Notarul Costin e bagat in multe alte combinatii si cu Petronel Corduneanu tot pe smecherii imobiliare si tepe date la multi. Cum sa ramana astia in libertate???

 • DIICOTUL muncește ani de zile poate, sa prindă intreaga rețea de escroci si judecătorii sunt blânzi cu infractorii, nu sunt pericole sociale, sa fie cercetați in libertate… Dacă cineva fura dintr-un magazin niște conserve, de foame, ajunge in arest preventiv si se cercetează cu persoana in arest.,, Personalitatile”acestea fura proprietățile oamenilor de milioane de euro si au regim preferențial din partea justiției!România,te iubim, te putem fura liniștiți, justiția ne acorda clementa….

 • De ce nu l-a luat la întrebări și pe prietenul lui , drogalaul Bogdan Horobet care-i Combinatorul lui Bernic. Vezi arhiva Facebook vacante in străinătate de mii de euro cu cei doi și cu alții făcute împreuna sau îl protejează Pt k este nr 1 la aprovizionarea cu Coca

 • Ca de obicei JUSTITIA ROMANA …….TREBUIE SA LE MARIM PENSIILE , SA LE PLATIM CARBURANTUL….SA LE PLATIM CONCEDIILE….SA LE PLATIM CHIRIILE…..DAR MAI ALES AR TREBUI SA IESIM IN STRADA SA LE PLATIM…

 • Ce putea sa iasa dintr o golanca comunista precum Genoveva Bernic care facea pe profa de socialism in urma cu 35 ani la Colegiul National din Iasi?
  Un infractor :Alex Bernic si o avocata penala Carmen ex -Bucur Bernic.
  Ultima a crapat deja..
  La gunoi ,mizeriilor!!!!

 • FSB….nu va lăsați păcăliți…dosarul acesta e de fapt o „plata ” a mafiotilor cu legitimatie ….Si e „instrumentat ” de protectorul infractorului imobiliar numărul 1 al Iașului Bogdan Cihodaru cu care băieții ăștia au avut litigii pe niste terenuri extrem de valoroase….mafia sunt de fapt cei ce inițiază aceste „acțiuni în forta” ….diferenta dintre Iasi si Palermo….e insesizabila

 • Eu am dat șpagă terenuri procurorului de caz cand eram pe val…Ca sa fie …soldatul meu si sa precuteze la semnal….ca in toate organizatiile de profil….Acum el lupta cu acești concurenți cu toata îndârjirea fiindca terenul i l am dat….opsssiii….”donatie”

 • Am comandat si un articol mirobolant si fantasmagoric in care descriu aceșt pustiu de bine făcut unui procuror necăjit….”Avem actele: Horodniceanu, teren de la miliardarul condamnat!”

 • Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

 • Home

  HORODNICEANU SE INTOARCE CU GAND DE RAZBUNARE – Procurorul Daniel Horodniceanu se afla in carti pentru revenirea la conducerea DIICOT. Jurnalistul Silviu Manastire: „Horodniceanu ar vrea sa se intoarca la Bucuresti sa le plateasca o mica polita lui Iohannis si baietilor de la SRI, cei care l-au scos din priza si au mufat-o pe Giorgiana Hosu. Scoasa si ea apoi din functie de reteaua pluserista din Justitie si presa. Pe Iohannis si apropiatii sai ii asteapta vremuri grele”
  Scris de: L.J.

  02.03.2021 12:31
  Vizualizari: 8108
  Procurorul Daniel Horodniceanu (foto) – cel care a condus DIICOT intre 2015 si 2018 si care acum activeaza pe un post de executie la DIICOT Iasi – vrea sa revina pe postul care i-a adus faima. Iar gandul lui Horodniceanu este de razbunare pe cei care l-au indepartat de la conducerea DIICOT, inclusiv presedintele Klaus Iohannis trebuind sa aiba motive de ingrijorare.

  Cel putin asa sustine jurnalistul Silviu Manastire de la B1 TV, intr-un mesaj publicat luni, 1 martie 2021, pe pagina de Facebook a emisiunii „Dosar de Politician”. Mai exact, Daniel Horodniceanu ar fi insetat de revenire la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ca sa se razbune pe presedintele Klaus Iohannis si pe SRI, cei care i-ar fi blocat accesul la al doilea mandat de sef al DIICOT in 2018.

  Iar sustinatorii lui Horodniceanu ar fi grupati in jurul judecatoarei Anda Crisu-Ciocinta (vicepresedinta Curtii de Apel Iasi) si a procuroarei Iulia Beatrice Diaconu (fosta sefa a DIICOT Iasi, pensionata in mai 2017). Pe cele doua le leaga afacerile imobiliare derulate de catre sotii lor, mentioneaza Silviu Manastire.

  Intr-adevar: declaratiile de avere depuse de catre cele doua magistrate in iunie 2016 arata ca sotii acestora, Catalin Crisu-Ciocinta, respectiv Paul Diaconu, erau asociati in SC Comdicri SRL Iasi (CUI: 18760980), o firma care se ocupa cu „administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract”, conform codului CAEN 6832, si care a incheiat anul 2016 cu un profit net de 257.020 de lei. (Gasiti anexate la final cele doua declaratii de avere.)

  Inainte sa va prezentam postarea de pe Facebook a lui Silviu Manastire, mentionam ca pasajul citat este din articolul „Avem actele: Horodniceanu, teren de la miliardarul condamnat!”, publicat aici de National.ro in 7 ianuarie 2020.

  Redam mesajul de pe pagina de Facebook „Dosar de politician”:

  „Pasarelele pluseriste vorbesc despre reintoarcerea in fruntea DIICOT a procurorului Horodniceanu de la Iasi, protejatul brigazii de magistrati conduse de Iulia Diaconu (fosta sefa DIICOT si indrumatoarea lui Horodniceanu) si judecatoarea Ciocanta-Crisu, vicepresedinta Curtii de Apel Iasi. Sotii doamnelor Diaconu si Ciocanta-Crisu sunt parteneri in afaceri imobiliare de zeci de milioane de euro. Alaturi de cei doi consorti s-au bagat la mijlocul unor tranzactii si crema imobiliarilor – interlopi din Iasi. Chiar si Horodniceanu a invartit niscai terenuri cu ei.

  Horodniceanu ar vrea sa se intoarca la Bucuresti sa le plateasca o mica polita lui Iohannis si baietilor de la SeReI, cei care l-au scos din priza si au mufat-o pe madam Giorgiana Hosu. Scoasa si ea apoi din functie / priza de reteaua pluserista din Justitie si presa.

  Pe Iohannis si apropiatii sai ii asteapta vremuri grele dupa ce reteaua de magistrati imobiliari de la Iasi va reveni pe cai mari la Bucuresti.

  Cateva informatii de culoare mai jos.

  “Luminita Ecaterina Mazilu Roboiu, o batrana vaduva din Bucuresti, care nu avea mostenitori si care se judeca de ani buni cu Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti pentru recalcularea pensiei s-a decis, la 72 de ani, sa doneze miliardarului Bogdan Cihodaru un teren de 2,5 hectare, evaluat de parti la 750.000 euro. Astfel ca dupa ce a primit absolut gratis respectivul teren prin straniul contract de donatie, ”regele imobiliarelor” din Iasi a vandut o buna parte din respectivul teren. In antecontractul de vanzare-cumparare, beneficiarul suprafetei de 1,7 hectare in zona Ses Bahlui fiind Paul Diaconu, sotul fostei sefe a DIICOT – Iasi, procuroarea Iulia Diaconu. Mai mult, tot prin acelasi act se parafa si o vanzare ulterioara a altor trei terenuri, in suprafata totala de 16.600 mp. Acum, dupa ani de zile in care a condus structura teritoriala a DIICOT Iasi, Iulia Diaconu a iesit la pensie, in spatiul public evaluatorii bancari apreciind ”imperiul imobiliar” al famliei acesteia la 19 milioane de euro”

  Evident, Horodniceanu nu a reusit sa demonstreze vreodata ca imobiliarul Cihodaru este infractor. Doar Inalta Curte de Justitie i-a dat trei ani cu suspendare!

  PS: Va dati seama se sanse de a scapa de puscarie avea un justitiabil cand madam Diaconu si brigada ei de la DIICOT faceau dosare, care apoi erau judecate de… judecatoarea Crisu- Ciocanta sau de subalternii mai slabi de inger ai doamnei Vice; adica tocmai de partenera de afaceri a doamnei procuror. Partenera, pentru ca potrivit codului civil, averea familiei este in devalmasie/ la comun intre sot si sotie. Sau poate aveau contracte prenuptiale doamnele magistrat. Cine stie?!”

Adauga un comentariu