Local

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat – Exclusiv

Publicat: 25 nov. 2021
Perchezițiile efectuate ieri de anchetatori
Avocatul Alexandru Tudor Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și Cătălin Sandu au fost puși în libertate de judecătorii ieșeni

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate în cursul zilei de ieri

Avocatul Alexandru Bernic, pus în libertate de judecători! Acesta fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași, alături de notarul Răzvan Ionuț Costin și de un alt bărbat, Cătălin Sandu. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT Iași pe numele avocatului Alexandru Tudor Bernic, al notarului Răzvan Ionuț Costin și al lui Cătălin Sandu. Curtea de Apel Iași a decis joi seară, 25 noiembrie 2021, punerea în libertate a celor trei bărbați, care fuseseră reținuți anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Iași.

„Instanța respinge propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, de arestare preventivă a inculpaților Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț, ca neîntemeiată. Ia față de inculpații Sandu Cătălin-Gheorghiță, Bernic Alexandru-Tudor și Costin Răzvan-Ionuț măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpaților. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au precizat magistrații ieșeni.

Avocatul ieșean Alexandru Bernic și notarul Răzvan Ionuț Costin, duși la audieri de procurorii DIICOT

Un cunoscut avocat ieșean, Alexandru Tudor Bernic, a fost săltat ieri de către mascați și dus la audieri! Oamenii legii au efectuat miercuri, 24 noiembrie 2021, 18 percheziții. Anchetatorii susțin că acțiunea vizează o grupare infracțională care ar fi specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

„Pe data de 24 noiembrie 2021, ofițerii au efectuat 18 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și abuz în serviciu”, au spus procurorii DIICOT Iași .

După percheziții și audieri, procurorii DIICOT Iași i-au reținut pe avocatul Alexandru Bernic, notarul Răzvan Ionuț Costin și pe Cătălin Sandu, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT Iași au formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor 3 bărbați, dar aceasta a fost respinsă.

Ce au spus anchetatorii despre avocatul ieșean

Procurorii DIICOT Iași au spus că au fost duse ieri 16 persoane la audieri. În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe mijloace de comunicare, înscrisuri utilizate în activitate, sume de bani și alte bunuri interzise la deținere.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că grupul infracțional organizat a fost constituit încă din anul 2015 și a acționat în mod efectiv, până la data intervenției organelor de urmărire penală, având o structură ierarhizată, în care liderul i-a coordonat pe ceilalți membri, inclusiv pentru valorificarea în scop infracțional a cunoștințelor juridice de specialitate ale acestora (avocat și notari publici). Astfel, liderul grupului a primit direct sau indirect, prin persoane interpuse, sumele de bani provenite din activitatea infracțională, a stabilit cuantumul cuvenit fiecărui membru al grupului și le-a distribuit efectiv, potrivit ierarhiei și importanței acestora cadrul grupului, precum și aplicarea, la nevoie, a unor măsuri de coerciție, prin neplata sumelor de bani sau reducerea cuantumului. În cadrul rolurilor specifice din interiorul grupului, s-a conturat activitatea infracțională a unui avocat din cadrul Baroului Iași, care și-a pus la dispoziție cunoștințele juridice specializate, pentru a acorda un sprijin infracțional liderului grupului (în același timp, autor al faptelor de înșelăciune)”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, activitatea avocatului ieșean a constat în identificarea operațiunilor juridice cele mai potrivite, pentru a crea o aparență de legalitate actelor infracționale, a păstrat produsul infracțional, prin inițierea unor circuite de spălare a banilor, a asigurat protecția juridică în cazul în care ar fi fost declanșate proceduri legale față de membrii grupului, folosind totodată calitatea de avocat, pentru a întări seriozitatea susținută de lider față de persoanele vătămate, la momentul inducerii în eroare.

 

Comentarii
 • E un bețiv omul asta bea ori la cafeneaua veche,ori cafeneaua pietii unirii!cel de la cafeneaua veche un ochelarist borat,fără dinți postează in mare umanitar cu copii mici,dar se culca cu angajatele lui,femei fara apărare,niste copile!Jojo cel corupt!e un ordinar,Jojo!Bernice i a vândut spațiul lui Jojo!

 • Alex Bernic i a vândut spațiul lui Jojo ,a cafenelei vechi in 2012,bea wisky pe carnetel la Jojo:)))un moșneag la 60 de ani,niste bețivi,niste ordinari,amândoi!sa futi angajatele pe bancheta la cafeneaua veche

 • Cred ca pe același model, dl avocat, a lucrat și cu excrococul mitrita alexa. Când alexa a fost condamnat de ce nu s-au îndreptat și asupra colaboratorilor?

 • La asa fapte, toți 3, lăsați în libertate, incredere zero în justiție! ZERO ! Din câte se poate observa din ultimele mari dosare, justiția a devenit și este pavaza infractorilor!!! Mai ales a celor care comit infractiuni cu prejudicii economice grave și foarte grave! Încredere ZERO in justiție!

 • Si Adrian Corduneanu lua bani de la Sandu si Bernic, sunt tovarasi vechi de combinatii. El nu e luat la rost de garda? Notarul Costin e bagat in multe alte combinatii si cu Petronel Corduneanu tot pe smecherii imobiliare si tepe date la multi. Cum sa ramana astia in libertate???

 • DIICOTUL muncește ani de zile poate, sa prindă intreaga rețea de escroci si judecătorii sunt blânzi cu infractorii, nu sunt pericole sociale, sa fie cercetați in libertate… Dacă cineva fura dintr-un magazin niște conserve, de foame, ajunge in arest preventiv si se cercetează cu persoana in arest.,, Personalitatile”acestea fura proprietățile oamenilor de milioane de euro si au regim preferențial din partea justiției!România,te iubim, te putem fura liniștiți, justiția ne acorda clementa….

 • De ce nu l-a luat la întrebări și pe prietenul lui , drogalaul Bogdan Horobet care-i Combinatorul lui Bernic. Vezi arhiva Facebook vacante in străinătate de mii de euro cu cei doi și cu alții făcute împreuna sau îl protejează Pt k este nr 1 la aprovizionarea cu Coca

 • Ca de obicei JUSTITIA ROMANA …….TREBUIE SA LE MARIM PENSIILE , SA LE PLATIM CARBURANTUL….SA LE PLATIM CONCEDIILE….SA LE PLATIM CHIRIILE…..DAR MAI ALES AR TREBUI SA IESIM IN STRADA SA LE PLATIM…

 • Ce putea sa iasa dintr o golanca comunista precum Genoveva Bernic care facea pe profa de socialism in urma cu 35 ani la Colegiul National din Iasi?
  Un infractor :Alex Bernic si o avocata penala Carmen ex -Bucur Bernic.
  Ultima a crapat deja..
  La gunoi ,mizeriilor!!!!

Adauga un comentariu