National

Avocatul Lucian Bolcas, prima reactie dupa retinerea lui Sorin Oprescu

Publicat: 06 sept. 2015
1

Lucian Bolcas a declarat, dupa ce Sorin Oprescu a fost retinut de DNA pentru luare de mita, ca este ”descumpanit ca un om, de o asemnea conditie sociala” a ajuns in aceasta situatie.

”Sunt descumpanit ca un om de o asemenea conditie sociala cum este domnul Sorin Oprescu, cum s-a prezentat totdeauna cu caracterul transant, pot sa spun chirurgical, a ajuns intr-o asemenea situatie. Este adevarat ca flagrantul in materie de mita este o problema grea, dar nu este nici decisiva, nici exclusiva. Asa ca toate mijloacele de aparare ii stau la dispozitie”, a spus Lucian Bolcas.

Citeste si  Primarul general al capitalei, retinut de DNA

”Sunt niste circumstante pe care chiar dumneavoastra le-ati marcat, care fac ca circul asta sa nu fie rezolvat si sa putem spune ca a luat mita. In primul rand, este vorba de momentul politic. Putin inaintea alegerilor, in conditiile in care alti competitori incearca sa acceada si, evident, li se face un favor (…) Nu este posibil ca intr-un moment in care toata lumea este in alerta sa se produca asa ceva”, a mai spus avocatul.

Sorin Oprescu a fost retinut de DNA, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce ar fi fost prin in flagrant in timp ce lua mita 25.000 de euro.

Citeste si In iunie, mana dreapta a lui Sorin Oprescu, a fost prins luand mita. Vezi ce declara atunci

Potrivit procurorilor, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.

Un comunicat DNA arata ca astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Sorin Oprescu.

Comentarii
Adauga un comentariu