National

Avocatul lui Doru Iuga sustine ca judecatorul care a decis arestarea a fost influentat de prejudecati

Publicat: 08 iul. 2011
1
Avocatii care îi apara pe inculpatii arestati în dosarul de proxenetism au sustinut, astazi, la Tribunalul Bucuresti, ca judecatorul de la instanta de fond a fost influentat de propriile prejudecati privind homosexualii, astfel ca decizia luata de el nu este una impartiala, ci discriminatorie, informeaza Mediafax.
Unul dintre avocatii directorului OTV Doru Iuga a spus, în fata instantei de judecata care a dezbatut recursul acestuia împotriva masurii arestarii preventive ca „judecatorul fondului a fost deranjat de faptul ca Doru Iuga este homosexual, fapt ce în opinia magistratului aduce atingere valorilor etice si morale”, aparatorul invocând numeroase decizii ale CEDO în cauze privind homosexuali.
Avocatul a subliniat ca, desi norma penala care interzicea relatiile homosexuale în urma cu mai multi ani a fost înlaturata, respectiv „art. 200”, „în constiinta societatii colective aceasta orientare sexuala este considerata înca o crima”. Potrivit aparatorului, Doru Iuga a admis din start orientarea sa sexuala, iar anchetatorii ar trebui sa constate daca cei doi martori, frati care erau minori la vremea când se presupune ca ar fi avut relatii cu clientul sau, erau în segmentul de vârsta 15-17 ani sau sub 15 ani si daca în cazul lor s-au primit sau s-au dat bani.
 Comentarii
  • Daca o facea numai cu barbati era OK, dar aici este vorba si de minori. Pentru asta trebuie sa suporte rigorile legii penale pentru ani grei de puscarie.

Adauga un comentariu