Local

Avocatul lui Gheorghe Nichita, Ionel Nechita: „Justiţia a avut dopuri în urechi”

Publicat: 05 aug. 2020
ALT=«Ce spune Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita, după condamnarea clientului său»
Ce spune Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita, după condamnarea clientului său

Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita, a oferit o declarație în exclusivitate pentru Cotidianul Bună Ziua Iași. Acesta a precizat faptul că a fost admis apelul DNA. Curtea de Apel București a dispus ca pedeapsă cinci ani de închisoare cu executare pentru fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita.

„A fost admis apelul DNA, iar Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca pedeapsă cinci ani de închisoare pentru Ghoerghe Nichita. Justiţia a avut dopuri în urechi şi, în plină pandemie, i-a căzut bentitia de la ochi pe gură.”, a declarat miercuri seara Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita.

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 2324/13.11.2017 pronunțată de Tribunalul București- Secția I Penală, în dosarul nr. 46544/2015. Desființează, în parte, sentința penală apelată și rejudecând în fond:

În baza art.254 alin. 1 C.p. condamnă inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată în documentul oficial.

Contactat de reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi, fostul edil al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, nu a vrut sa comenteze decizita definitiva a Curtii de Apel a Capitalei. Acesta urmează să se predea pentru a efectua pedeapsa primită pentru faptele săvârșite în dosarul UTI.

„Nu va pot spune nimic acum!”, a declarat in exclusivitate pentru Cotidianul BZI.

Fostul primar al Municipiului Iași Gheorghe Nichita (PSD) a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru luare de mită. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare

„Condamnă pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principală de 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar pe o perioada de 3 ani după executarea pedepsei principale”, au decis magistrații.

În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Gheorghe Nichita, acuzat de luare mită în dosarul UTI

Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

După ce a făcut un pas înapoi ca urmare a implicării în dosarul de corupție, Gheorghe Nichita, fost vicepreședinte PSD la nivel național, a devenit în primăvara anului 2017 consilier al președintelui CJ Iași, Maricel Popa.

În decembrie 2016, Nichita a încercat să ajungă în Parlament, candidând la Camera Deputaților pe lista PRU, partidul lui Bogdan Diaconu.

Fostul primar PSD mai este implicat într-un dosar penal, în care a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. În acest dosar, procurorii l-au acuzat că ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită. Alături de Nichita, au fost deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.

Comentarii
 • Nesimtirea e mare! Ca primar al municipiului Iasi, ramanea in istorie. Manca bors cu buretele si resturi de paine si nu trebuia sa se murdareasca. Este o onare foarte mare sa fii primar intr-un astfel de oras si cu asa traditie! Dar toti cum se ajung, uita acest aspect. Se mai duc pe ici, pe colo la cate o vizita oficiala, ii vezi cu inima la inima cand se intoneaza imnul de stat, de iti vine sa chiar ii crezi si sa si plangi de mila lor. In fapt, isi dau onoarea pe coruptie, furat, distrus etc etc in secunda 2. Penibil! Si incredere ZERO in acesti oameni politici!

 • Mnah – a avut justitia dopuri in urechi ? – Trebuia o pedeapsa mai mare…sau de ce ? 🙂
  Oricum avocatul si-a luat cascavalul…

 • Astia ca Gigi cand ajung primari, directori la stat, directori la scoli, spitale, directii judetene, etc. cred ca vor fi toata viata mari si tari. Aviz amatorilor, roata se-nvarte!

 • Ce comentarii! Chiar că îmi este rușine cu astfel de „colegi”!
  Sa faci astfel de afirmații deplasate despre Justiție este deja prea mult!

 • Justitia e oarba!!! Primarul Ancuta Bobocel din Sîrițăl a avut 5 ani cu executare…apoi 3 cu suspendare!!! Aaaaa, e la putere PNL-ul

 • MULŢUMIM domnule avocat. Apără în continuare toate leprele, la fel ca pe ăsta care a ajuns acum, la locul lui de borfaş. Beau o şampanie în seara asta.N-am mai băut de la Dragnea. Următoarea o beau la arestarea ,,copilul” de suflet a lui Nechita. Adică, actualul mare gospodar al oraşului. Pun şampania la rece.

 • fiecare avocat slab gaseste o scuza. Adevarul e ar trebui sa dea banii inapoi plus o amenda fiindca condamnarea a fost mai mare decit cea initiala. Nichita oricum a fost o lichea, n-a muncit nimic pe timpul comunismului, s-a fofilat iar la revolutie a facut o gashca si a dat jos directorul si s-a pus el, pe baza de pumn.

Adauga un comentariu