Destinatii turistice

Ayacucho, orasul bisericilor – VIDEO

Publicat: 24 ian. 2012

In anul 1539, Francisco Pizarro a intemeiat San Juan de la Frontiera de Huamanga, un tambo (adapost) de pe autostrada Inca, ce uneste Cusco de Quito. Cunoscut doar sub numele de Huamanga pe parcursul erei coloniale, orasul a fost redenumit mai apoi Ayacucho (in limba quechua insemnand „coltul mortii) pentru a aminti o batalie ce s-a tinut in apropierea orasului Quinua in anul 1824.

Datorita altitudinii de 2.750 de metri, climei temperate  si pamantului fertil, Ayacucho s-a bucurat repede se succes ca oras colonial. Insa izolarea sa relativa a ingreunat situatia economica si a facut mai dificila atragerea turistilor.

Denumit si „orasul bisericilor”, numara 33 de biserici coloniale – sau cel putin asa sustin localnicii – printre multe alte cladiri impresionante. O parte dintre ele merita sa fie vizitate, insa nu exista un orar fix de vizita si foarte putine dintre aceste biserici au telefon.

Atractii turistice Ayacucho: Plaza de Armas, Portal Constitucion, Iglesia Santo Domingo, Museo Andres Avelino Caceres, Templo de la Compania, Iglesia San Cristobal.loading...

Adauga un comentariu