Eveniment-Social

BAC 2011: GENERATIA RATATILOR – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 iul. 2011

La Grupul Scolar Vladeni din judetul Iasi, nici un elev nu a luat examenul de bacalaureat. Directorul Vasile Tataru spune ca s-a asteptat la aceste rezultate in conditiile in care simularile au aratat o slaba pregatire a elevilor, in ciuda orelor suplimentare facute de profesori in vederea pregatirii pentru examenul de maturitate.@ Cel mai controversat, dur si revolutionar examen de bacalaureat din ultimii 20 de ani a produs efecte devastatoare la Iasi @ Nu mai putin de doua treimi dintre elevii ieseni de clasa a XII-a au picat concursul, unii inclusiv cu note de 1 si de 2 @ Daca unitatile de invatamant preuniversitar de traditie, precum Colegiul National „Emil Racovita”, unde s-au obtinut cele mai bune rezultate, Colegiul „Costache Negruzzi” si National au dovedit inca o data ca fac performanta, rezultatele sunt umilitoare la grupurile scolare si industriale @ Aici, abia un procent de 1, 2 sau 3 la suta dintre elevii de clasa a XII-a au reusit sa ia note de trecere @ In plus, la Holboca si Vladeni, procentul de promovabilitate a fost ZERO @ Din cei aproximativ sapte mii de candidati, doar 12 au promovat cu 10 pe linie

UPDATE 4: La Grupul Scolar Vladeni din judetul Iasi, nici un elev nu a luat examenul de bacalaureat. Directorul Vasile Tataru spune ca s-a asteptat la aceste rezultate in conditiile in care simularile au aratat o slaba pregatire a elevilor, in ciuda orelor suplimentare facute de profesori in vederea pregatirii pentru examenul de maturitate.

„Credem ca situatia de la Grupul Scolar Vladeni, cu absolventi proveniti de la învatamântul fara frecventa si ruta progresiva SAM, s-a fi putut repeta si la alte grupuri scolare tehnologice. Profesorii care au predat la aceste clase, în afara lectiilor curente, au desfasurat si ore de pregatire suplimentara, dar pentru niste elevi care intra în sistemul învatamântului postgimnazial, în majoritatea lor cu medii de admitere cuprinse între 2 si 4, eforturile noastre, din pacate, se sfarsesc la examenul de bacalaureat asa cum este si în situatia de fata. Ne-am asteptat în buna masura la asemenea rezultate deoarece cunosteam aceste aspecte din timpul anilor scolari trecuti si de la simularile examenului de bacalaureat din anul scolar încheiat în curând”, a declarat Vasile Tataru, directorul Grupului Scolar Vladeni.
 

UPDATE 3: Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, astazi, dupa afisarea rezultatelor partiale foarte slabe de la bacalaureat, ca este pentru prima data când elevii de liceu si-au castigat diploma de absolvire prin munca.

„Ii felicit pe cei 65 de elevi care au obtinut nota 10 la bacalaureat, asta demonstreaza ca se poate. Din acest motiv, Ministerul Educatiei a decis sa organizeze, la Bucuresti, o ceremonie de premiere a tinerilor. Cei care nu au reusit la bacalaureat în sesiunea din iulie se vor duce din nou la exmen în toamna. Nu ma astept la scaderea standardelor”, a spus Daniel Funeriu, citat de Realitatea tv.

UPDATE 2Constantin Chirila, directorul Liceului „Garabet Ibraileanu” Iasi, sustine ca examenul de bacalaureat din acest an a fost unul corect, care reflecta adevarata valoare si pregatire a elevilor. Liceul „Garabet Ibraileanu” Iasi, una dintre unitatile de elita ale municipiului, a inregistrat in procent de promovabilitate de 86%. 

„Rezultatele sunt unele foarte bune pentru noi, ca unitate, in conditiile in care 86% dinte elevi au promovat examenul. Pe de alta parte, vreau sa spun ca se face o prea mare tevatura in legatura cu acest bacalaureat. Eu cred ca este un bacalaureat corect si care reflecta adevarata valoare si pregatire a copiilor”, a declarat Constantin Chirila, directorul Liceului „Garabet Ibraileanu”. 

UPDATE 1: Pana la ora 09:30, peste 1000 de contestatii au fost depuse la nivelul judetului Iasi de catre candidatii care au participat la examenul de bacalaureat. Contestatiile se mai pot depune pana la ora 12.00. Numai la centrul de examinare nr. 10, de la Liceul de Informatica „Grigore Moisil”, s-au depus 56 de contestatii.

Rezultatul primei sesiuni a examenului de bacalaureat in judetul Iasi este unul crunt: doar 41,09 la suta dintre candidati au reusit sa promoveze. Efectele devastatoare se vad cel mai bine in unitatile de invatamant cu profil tehnic. Aici, abia 1 sau 2 la suta dintre elevi au reusit sa treaca. Mai mult, in localitatile Holboca si Vladeni, procentul de promovabilitate a fost ZERO. In fata acestor rezultate, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) promite o analiza ferma si dura. „Din rezultatele pe care le-am analizat pana acum, la Vladeni si Holboca nici un candidat nu a promovat examenul. In perioada imediat urmatoare, pentru aceste situatii vom face o analiza temeinica, sa vedem cu ce note au intrat copiii in clasa a IX-a, ce rezultate au avut in timpul celor patru ani si ce fel de pregatire au facut profesorii cu acestia. In concluzie, comparativ cu rezultatele din celelalte judete, noi stam foarte bine, aflandu-ne in prima jumatate, undeva pe locul 20. Totusi, procentul de 41,09 la suta reflecta realitatea”, a declarat Liliana Romaniuc, inspector general in cadrul ISJ.

„Cred ca procentul de promovabilitate este unul gresit”

In conditiile in care, la Grupul Scolar de Constructii „Anghel Saligny”, rezultatul la examenul de bacalaureat este unul rusinos, doar 1,06 la suta dintre candidati promovand, directorul unitatii sustine ca acesta este gresit. „Cred ca procentul de promovabilitate este unul gresit. Eu nu sunt in localitate si nu pot sa va dau mai multe detalii cu privire la ceea ce s-a intamplat la examenul de bacalaureat. Asta ca sa ma intelegeti… Maine (astazi – n.r.), cand voi fi la scoala, ca acum nu sunt, va voi putea spune mai multe cu privire la rezultate…, daaaa, la revedere”, a spus vizibil deranjata Mariana Stana, directorul de la „Saligny”.

„Solutia ar fi sa-i pazim in fiecare zi”

Pe de alta parte, desi la Grupul Scolar „Constantin Brancusi”, din 105 elevi inscrisi la bacalaureat doar 12 au luat nota de trecere, conducerea unitatii da dovada de realism si sinceritate. „Ma asteptam la rezultate de acest gen. In conditiile in care la noi copiii intra cu 4 sau 5 in clasa a IX-a, este foarte dificil sa poata ajunge in clasa a XII-a sa obtina un minim de nota 6 pentru a promova acest examen. Nu stiu ce trebuie sa mai facem… Noi ne-am implicat, i-am avertizat, am facut pregatire cu ei, dar ei au crezut in continuare ca bacul va fi usor si il vor lua… Nu stiu ce ar trebui sa mai facem… Eventual, sa stam in fiecare zi cu ei, dupa-amiaza, inclusiv duminicile, si sa-i supraveghem…”, a spus sincer Monica Trupina, directorul de la „Brancusi”.

Galeria elevilor de nota ZECE

Inca o data s-a dovedit ca unitatile de invatamant preuniversitar de traditie, precum Colegiul National „Emil Racovita”, unde s-au obtinut cele mai bune rezultate din intregul judet, Colegiul „Costache Negruzzi” si National, sunt cele mai performante. Din cei aproximativ sapte mii de candidati de la Iasi, doar 12 au promovat bacalaureatul cu 10 pe linie. „Munca a fost cheia succesului. Desigur, o contributie majora au avut-o si profesorii, dar si conducerea Colegiului «Emil Racovita». Vreau sa le spun colegilor mei care nu au luat examenul ca singura solutie este sa lucreze, ca nu mai pot sa spere la copiat…”, a declarat Cristian Haba, un elev de la Colegiul „Racovita”, care a luat examenul cu nota 10 pe linie.
Si Razvan Ciobanu, absolvent al aceleiasi unitati si tot de nota 10 la bacalaureat, spune ca rezultatul este rodul muncii individuale. „Nota este rezultatul muncii mele in cei patru ani de liceu. Am avut si emotii, dar am fost foarte bine pregatit… Mai mult, vreau sa va spun ca solutia cu supravegherea video a fost foarte inspirata. Nu vreau, insa, sa supar pe nimeni, dar am ales sa studiez la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj”, spune Razvan.

„A fost un bacalaureat care a aratat cine a muncit”

Dand dovada de o maturitate aparte, Diana Smaranda Miron, de la Colegiul „Costache Negruzzi”, care a obtinut nota maxima la bacalaureat, sustine ca doar cei care au muncit au meritat sa promoveze. „A fost un examen de bacalaureat, intr-adevar, doar pentru cei care au muncit. Eu si la simulare am fost a treia ca nota la bacalaureat. Dar gata, s-a terminat o etapa acum, plec in vacanta… Asta doar cateva zile, deoarece ma intorc pentru ca trebuie sa ma pregatesc pentru admiterea la Facultatea de Drept, de la Universitatea Cuza”, marturiseste Smaranda.

Colegiul „Racovita”, cel mai bun

La Colegiul National „Emil Racovita”, toti elevii la zi care au sustinut bacalaureatul au promovat. Din cei 119 candidati, patru au luat nota 10. La nivelul judetului, aceasta unitate de invatamant se afla pe locul intai din perspectiva rezultatelor. „Toti candidatii la zi au promovat examenul de bacalaureat respectandu-se o traditie de peste 30 de ani. Procentul de 40 la suta de la nivelul judetului Iasi, in schimb, este unul normal si care se apropie de nivelul la care se afla pregatirea reala a elevilor. Este de felicitat modul in care ministerul a luat masuri antifrauda la acest examen. Daca masurile vor fi aplicate in continuare, elevii si familiile lor vor realiza ca nu au alta sansa decat sa se pregateasca temeinic pentru examen. In aceste conditii, in cativa ani, procentul va ajunge la 50 – 60 la suta din perspectiva promovarii, asa cum este si normal”, a declarat Seryl Talpalaru, directorul Colegiului „Racovita”.

Camelia Gavrila: „Subiectele au fost elitiste”

Camelia Gavrila, fost inspector general al ISJ, in prezent director al Colegiului „Costache Negruzzi”, sustine ca procentul scazut de promovabilitate al examenului de bacalaureat a fost influentat si de subiectele grele pe care le-au primit elevii. „Desigur, este un examen de bacalaureat ce a presupus un grad de corectitudine in plus. Din perspectiva subiectelor, si in principal il abordez pe cel de la Limba si literatura romana, acesta a fost unul elitist. Vreau sa spun ca ar trebui regandit modul de organizare a bacalaureatului si, in acelasi timp, diferentiat. In continuare, tinerii din cadrul liceelor si colegiilor cu profil tehnic sunt defavorizati, deoarece, daca tot vorbim de faptul ca in aceste unitati, timp de patru ani, ii profesionalizam pentru o anumita materie, ei ar trebui sa poata avea o proba exact din specializarea lor”, a spus Gavrila.

Liceul Teoretic „Stefan cel Mare” din Harlau, cel mai bun din judet

Exemplul ca se pot obtine rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat este dovedit de Liceul Teoretic „Stefan cel Mare” din Harlau. Aici, desi in restul judetului procentul de promovabilitate este de 41,09 la suta, nu mai putin de 55 la suta dintre elevii de clasa a XII-a au luat note de trecere. „Este rodul muncii elevilor nostri si al modului in care ne-am implicat in pregatirea copiilor. Degeaba a fost tevatura cu camerele video, pentru ca acest lucru nu a facut decat sa conduca la o corectitudine in plus. Inca o data, tin sa felicit candidatii, profesorii si sa fiu bucuros ca am reusit sa avem acest rezultat”, a declarat Aurel Neicu, directorul liceului din Harlau.

Contestatiile, ultima sansa

Astazi, în intervalul orar 08.00 – 12.00, candidatii nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii. Acestea trebuie facute la centrul de examinare unde elevii au dat examenul. Rezolvarea lor se va realiza în perioada 5 – 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie. Respinsii vor avea o noua sansa abia in toamna. A doua sesiune a bacalaureatului este programata în luna august.

Comentarii
 • LA HOLBOCA ,NU NUMAI REZULTATELE DE LA BAC AU FOST ZERO,DAR SI NOTELE DE LA TESTAREA NATIONALA AU FOST SUB ORICE CRITICA ! CRED CA SANT CELE MAI SLABE REZULTATE DIN ISTORIA SCOLII CU CLASELE V-VIII HOLBOCA ! CUM SE POATE CA UN ELEV SA AIBA MEDIA 9,6* IAR LA TESTARE *,** ! PE CE BAZA L-A NOTAT RESPECTIVII PROFESORI (DIN GENERALA ) DACA ESTE O ASEMENEA DIFERENTA DE REZULTAT ?!

 • in mediul rural notele sunt umflate iar cand elevii ajung la licee din IASI nu fac fata ba mai mult incurca repatizarea impiedicand elevii din oras sa intre acolo unde isi doresc…

 • hai mars mincatori de cicat uscat nu va e greata sa va jucati cu suferinta unor copii? GATAAA ati gasit liceul exemplar cu cele mai bune rezultate si ala la harlau boilor ca de acolo mai primiti bani ce la noi la iasi nu sunt licee cu rez mult mai bune? rusine, rusineeeee

 • adevarul e ca elevii nu invata,netul si anturajul sunt motivele principale ale rezultatelor slabe,lipsa implicarii parintilor sau programul incarcat al acestora fiind si ele alte cauze,apoi si scoala care le tolereaza din clasele a9 a regresul neluind masuri dure…parerea mea,…

 • O generatie de caopii idioti cu parinti si mai idioti. Va doare adevarul? Nasol… Daca ar durea prostia si fudulia acum erati in agonie !

 • DACA SE INVATAU, PUTEAU ELEVII SA STEA SI CU CITE UN PROFESOR IN BANCA.
  IAR CAMERELE SUNT UN MOTIV SA DEA VINA. CA NU SE ACCEPTA ADEVARUL SI SE DA VINA PE CAMERE SI ALTE PLIMBARI ALE PROFESORILOR DIN 5 IN 5 MIN, ASTA-I O SCUZA DE 2 LEI, CUM ARATAU SUBIECTELE LA BAC/ FACULTATE INAINTE DE 9* SI CUM ARATA ACUM? ASA CA MUCLES

 • cel mai incompetent e ministerul educatiei care a pus salarizarea pe nr de promovati… bineinteles elevii numai invata ca profesorul il trece ca sa-si ia salariul… iaca de aici elevii au luat note mici pt ca au sperat sa-i treaca fara sa invete si la bac!

  rusine ministerului educatiei!

 • Stimabili intervievati, cum asa, „un grad de corectitudine in plus”? Examenul a fost deci „mai corect” decat in alti ani?
  Directorul din harlau o fi prof. de romana??!

 • Rezultatele la Bac sunt cat se poate de corecte: acesta este nivelul real. Tartanilor si pitipoancelor, atata meritati. Jeliti degeaba acum: trebuia sa va pregatiti si sa munciti, nu sa va irositi vremea si sa sperati la copiat. Cei care au MUNCIT, au rezultate. BRAVO LOR. Ma bucur pentru ei (noi); iar chiulangii si fitzosii sa puna burta pe carte. Mami si tati NU POT cumpara diploma, hihihihi….

 • pt.dana. ai perfecta dreptate cu incurcatul la admitere in licee a elevilor slab pregatiti in scolile generale( nu neaparat din mediul rural… pt.ca sun catastrofe si din orase… uhai bade)dar de ce sunt „tariti” * ani in liceu? din 3* inscrisi sa ramana cei care rezista, sa spunem *5, iar procentul de promovabilitate al bac ar fi altul. Deci o triere trebuie sa se faca si in timpul liceului. Asa, … doar daca-l taie tranvaiul nu promoveaza clase liceale(scuzati cinismul)

 • Nu sunt ratati copiii. Sunt doar puturosi. Parintii si cadrele didactice incurajeaza copiatul, pila si spaga.
  Parinti unde erati cand copiii va etau in crasme si discoteci? Atunci nu erati ingrijorati ca nu invata pentru bac?
  FELICITARI celor care au promovat. Se poate numai daca esti serios si cinstit cu viata ta.
  Se invata * ani pentru bac, nu o luna!
  Profesorii sa-si faca datoria de dascal, nu sa se planga toata ziua peste tot ca cersetorii. Chiar nu aveti demnitate stimati profesori?

 • Acesti puturosi care nu stiau ce e aia o derivata, trebuiau sa fie viitorii studenti. Va dati seama ce ifose ar fi avut prin toamna ca ei termina o facultate si trebuiau sa fie domnii ingineri si sai respecte peste masura cei ce acum 2* ani stiau matematica mult-mult mai bine ca ei de acum. O tolomaca ca o respinsa de acum de la bac trebuia sa ajunga la toamna studenta la medicina si peste 6 ani doctorita…..BRAVO BASE SI GASCA TA ca incepe-ti sa pune-ti ordine in tara asta! Va felicit ca aratati valoarea unor elevi si profesori din tara asta. Liceee unde nici un elev nu a luat bacul….pai acolo statul roman a platit 3* profesori incompetenti timp de ani de zile….Asa se reface Romania, prin strictete, seriozitate si munca!

 • Pt. „vlad tepes”: sunt de acord cu cele scrise de tine in legatura cu elevii, nu si cu cele despre profesori. Din modul cum ai scris (cu multe greseli de ortografie)ma intreb: tu unde si cum ai luat bac-ul?

 • Ratati sunteti voi … cei de la bzi. Daca ati fi dat si voi bac-ul acum … cu cunostintele pe care le aveti nici macar 2 nu luati. Sunteti niste obositi incapabili. Oare voi nu va auziti cand spuneti ceva ? Nu ganditi inainte ?

 • pt doru.stiu ce zic…sunt din mediul rural,mi-am dus copilul la Iasi din cl a2a sa fie pregatit din toatae punctele de vedere pr evaluarea dintr-a 8a, a invatat la un liceu f bun din Iasi ,a stat chinuit in gazda,departe de noi parintii,a facut naveta iar acum m-am trezit ca fostii colegi de la tara,mult mai slabi fata de el la invatatura au terminat a 8a cu 9.99 pe cand al meu a muncit pt o nota pana la miezul noptii…si la sc gen din Iasi se umfla notel asa e de aceea ma doare,a meritat efortul lui ,al meu ,financiar,de a-l pregati pt aceasta EN,incepand dintr-a doua?il vedem la o saptamana si numai eu stiu cat a suferit si ea dar a inteles ca numai asa poate performa si deveni OM …

 • valentine, tu cate clase ai tata? * ? ia un subiect si vezi daca stii macar ce ti se cere. ratat e varu tau geaman, mai putzifer :)) idi0ti de ziaristi cu * clase ce sunteti.

 • De ce nu pomeneste nimeni de promovabilitatea * de la GRupul Scolar Stefan Procopiu? Nici acolo nu aluat nimeni bacul. Sau nu da bine la ISJ ca la un liceu din Iasi sa fie promovabilitate *?

 • Nici la Grupul Scolar Targu Frumos nu a luat nimeni Bacalaureatul-* elevi au luat peste 6.Nu se spune nimic de aceasta scoala. Nu e corect sa se vorbeasca doar de Vladeni sau Holboca , trebuie corectitudine si transparenta.

 • ba fratilor as asta este realitatea !!! vrem nu vrem tre sa recunoastem ca suntem o tara de prosti ! ca ala a luat sau ca nu a luat . la anul vor si maqi putinicare nu vor lua bacul . uitati-va la sanatate cu ministru ungur care este jurist si cu secretar arab care are smurdul si unde se spala bani ! asta este tara noastra ! si nu tre sa ne fie rusine ca ne meritam soarta !!!xalc

 • @ gigi. Tati, cumva ai de dat vreun Bac in toamna ? Sau esti din ala care ai drept sa mai dai Bac peste 2 ani ? Sau poate esti tati la o odrasla in vreuna din situatiile de mai sus. IN ACEST ARTICOL NU SE COMENTEAZA PRESTATIILE ZIARISTILOR BZI (care, de data asta, nu au facut decat sa preia informatia si sa o prezinte, reala si fara inflorituri ), CI NIVELUL JALNIC DE PREGATIRE AL ELEVILOR, rezultatele lor. Cine a muncit a luat examenul. Vacanta placuta, gigi et co.

 • Apreciez faptul ca anul asta chiar a fost examen de bacalaureat si nu examen de copiat ca pana acum. Poate macar in aceste momente elevii si parintii vor vedea ca nu profesorii sunt vinovati si o spun cat se poate de realist..Poate exista si cazuri in care profesorii nu si-au facut datoria corect ,insa elevii ar fi trebuit sa dea dovada de interes pentru propriul viitor si sa nu mai astepte sa copie de la altii….Sper ca in cativa ani sa avem in toate institutiile oameni competenti si coruptia sa fie o amintire…. Visez,nu?! Felicitari celor pregatiti si rusine ratatilor!

 • Cei care au luat note mari nu au avut o copilarie adevarata niciodata ! Doar MUNCA MUNCA SI IAR MUNCA ! pt ce ? daca la sf clasei a-*2-a sau dupa facultate muncesti cu diploma legata de gat in carrefour deoarece nimeni nu te mai baga in seama in tara asta.Eu am luat *.2* si plec din tara ca sa muncesc in constructii,sa am si eu banii mei.mama sau tata de unde sa-mi dea ? ROMANIA A MURIT !!! AM INVATAT PT MAMA SA-I DEMONSTREZ CA DACA VREAU POT.DE ACUM IN COLO E TREABA MEA CE FAC !

 • eu am o vacanta foarte linistita, la fel ca si cea de anul trecut. fii tu linistita ca am trecut bac-ul cu o medie…poti sa-ti aduni notele si sa le inmultesti cu doi si tot nu egalezi. asa ca ciocu mic si joc de glezne.

 • @Ioana…nimeni nu judeca ziaristii asa cum zici tu, dar nu au dreptul sa’i faca pe acesti copii care au muncit din greu chiar daca au luat sau nu bacul „RATATI”.Daca acesti ziaristi ar fi fost macar niste intelectuali cum ii consideri tu, ar fi judecat inainte sa’i numeasca pe elevi „ratati” ca doar si ei au fost in situatia lor, nu? nu cred ca toti au luat note peste *.Nu mai bagati voi elevii in oala cu …ca si unii profesori s’au prostit…ca daca ar fi asa dornici sa ii invete pe elevi cum trebuie, nu ar face peste 5*% dinte acestia pregatire cu alti profesori…

 • ZIARISTULE, nici tu nu trebuia sa iei BACALAUREATUL!Nu poti sa spui in Limba romana:”Aici, abia un procent de *, 2 sau 3 la suta dintre elevii de clasa a XII-a au reusit sa ia note de trecere”! Este mare rusine!… REDACTIA, faceti curat!…

 • Eu propun astfel :
  – toti elevii au garantat bacul
  – toti care fac facultate au licenta si masterul asigurate
  Dar nu cer prea multe de la voi : SA MA VOTATI PRESEDINTELE TARII

 • Principalii vinovati pentru slaba ,ca sa nu spun nula pregatire a majoritati elevilor sunt ei insisi. Atit timp cit ei merg la scoala doar pentru a face parada modei, asi arata aerele de smecheri fitosi si a face misto din cadrele didactice, nu pot emite pretentii ca au capacitatea de a invata si acumula materiile.Urmeaza, parintii, care in marea lor majoritate nu sunt in stare sa-si educe progeniturile, dar au tupeul sa faca scandal si reclamatii la toate observatiile facute de cadrele didactice asupra comportamentului pe care ìl au copiii lor.Urmatorii vinovati sunt cadrele didactice care au o slaba pregatire, nu stiu s-asi impuna personalitatea,ìi intereseaza strict doar situatia lor materiala, santajind guvernul prin tot felul de actiuni, dar neinteresindui deloc actul de profesionalism si rezultatul muncii prestate , pentru ca apoi sa poata emite pretentii.Ministerul educatiei are si el partea lui de vina, datorita bilbìielilor de ani de zile in hotarirea de a impune o lege clara si o autoritate ferma asupra actului educational. La rubrica si alti vinovati putem trece in frunte Televiziunile si presa, care promoveaza doar incultura,umplìndusi programele cu mediatizarea curvelor semianalfabete, pe care le numesc VIP-uri, (si in privinta asta nu realizez de ce autoritatile in drept nu se sesizeaza, cind se vede clar si unele chiar recunosc ca practica prostitutia, pentru a ancheta de unde au sumele enorme pe care le cheltuiesc si ce impozite au platit la stat)a smecherilor si progenirurilor celor care devalizeaza bunurile tarii si bugetul de stat si a altor inculti, care influenteaza foarte mult educatia si comportamentul copiilor si tinerilor, care vazind ca se poate asa nu mai au nici otragere spre invatatura, luindusi ca model acesti ratati si dorund sa ajunga ca ei.Ar mai vi multe de adaugat dar trebuie sa plec la munca. Scuzati eventualele greseli de exprimare, dar eu sunt o persoana modesta nu fac parte din clasa intelectuala, care are pretentia ca invata si educa acesti tineri cu rezultate de tot plinsul.

 • & din * elevi de la Colegiul Negruzzi, doi au avut aranjat bacu’: Cucos Ioana & Diana Smaranda Miron. Miron mai bine taci, nu mai da interviuri eronate. De ce nu a luat ** pe linie un olimpic? Ce contributie ai adus tu in * ani de liceu? Ce rahat ai facut tu? Ai respirat aerul celor din liceu & i-ai incantat cu o fata buboasa? Esti un nimic social & ai aratat inca o data ce pot face parintii tai & ai luat bacu’ cu **. Bravo! In maniera asta vei proceda & la Facultatea de Drept? Ai admiterea deja aranjata? Mi-e sila de aranjamentele voastre …

 • se numeste si selectia naturala. este normal ca nu toti sa fie apti pt o facultate. unii la sapa altii doctori si ingineri.
  elevii nu au absolut nicio scuza.

 • DE CE OARE? DAR DOMNU MINISTRU FUNERIU CUM A LUAT BACALAUREATUL LA LIMBA ROMANA OARE? Mai bine a-ti inchide gura toti cei care comenteaza la adresa elevilor. Singurul vinovat de toata debandada asta este ministerul fiindca subiectele nu au fost de nivel mediu au fost de nivel avansat sau mai mult de atat. Baiatul meu a picat la matematica si biologie cu 5. Am facut pregatire cu el de 6 luni la toate obiectele de bac. La scoala are numai medii de *-* la materiile de bac. Sunt copii care invata, cu capu pe umeri si nu au luat bacalaureatul. As prefera sa va tineti cometariile deoparte. VOI CARE ATI SUSTINUT BAC ACUM 3-* ANI IN URMA V-AU RIDICAT MEDIILE DE LA SPORT CARE ATI LUAT CU SUCCES ** , LA PROFIL DE SPECIALITATE, IARASI O NOTA DE TRECERE BUNA *-9 SI LA ORALE CARE SE LUA USOR UN 9. FACAND MEDIA CU 5 DE LA SCRIS DEJA ERATI LA FACULTATEA DORITA. ERA CORECT ASA? ADEVARATA VOASTRA VALOARE, LA ASTIA CARE COMENTATI , S-AR FI VAZUT ACUM NU ATUNCI ASA CA NU MAI COMENTATI.

 • GENERATIA COPIILOR CU FETE DE COCALARI ,TARANI STRAMBI SI MIROSITORI,CARE PUT A OAIE.TIGANITI..MANELISTI…INCULTI SI OBRAZNICI..SI MULTI DINTRE EI,CLASELE **-*2 DEJA BOLNAVI DE BOLI VENERICE !!!!!

 • PENRTU RICO SI TOTI CARE SUNT IMPOTRIVA ELEVILOR. VOI ATI ABSOLVIT BACALAUREATUL CU ** LA SPORT , ** LA ORALE, ** LA SPECIALITATE si 5 la celelalte si DEJA ERATI LA FAC DORITA. NU VA MAI CREDETI PERSOANE IMPORTATE. CA SA AJUNGI DIRECTOR , INGINER NU ITI TREBUIE CARTE IN ROMANIA CI DOAR PILE/RELATII. RASPUNDETI-MI LA INTREBARE: FUNERIU CUM A AJUNS MINISTRUL INVATAMANTULUI? CAND EL HABAR NU ARE SA LEGE 2 CUVINTE SI LA EL COLEG ESTE DE GEN NEUTRU. SPUNETI-MI SI MIE CUM A LUAT EL CAPACITATEA ? SAU EVENTUALA ABSOLVIRE A FACULTATII.

 • asta e realitatea.funeriu nu a facut decat sa nu va lasa sa copiati sa sa dati spaga la comisie. subiectele au fost propuse acum 2 ani. cand v-ati pregatit pentru bac nu ati rezolvat si subiectele din anii trecuti ? sau nu erau postate pe hi5 ?

 • Datorita unor ipocriti ca tine, ajung progenirurile voastre niste ratati.In mod sigur progenitura ta a avut note bune, datorita atentiilor pe care le faceai cadrelor didactice, cit despre pregatirile despre care esti revoltat ca le-ai facut degeaba, te-ai intrebat daca progenitura a acumulat ceva, s-au profesorii te-au luat de fraier si ti-au luat banii de pomana? Cum poti tu mai nulitate sa acuzi pe toata lumea ca e de vina si doar tu cu progenitura ta aveti dreptate?Este de vina ministrul, ca a hotarit sa se tina niste examene in mod corect, fara copiat si fara mita la examinatori asa cu erai invatat, s-au e de vina fiitu care incurajat de tine a mimat ca invata bazinduse pe interventiile tale? Esti un gunoi care ar trebui sa taca nu sa acuze in mod gratuit.

 • De ce nu s-au pus camere video si la Suceava? Sau Botosani? Inspectorii scolari generali din acele judete isi sfideaza restul tarii? Ce aveau de ascuns?

 • Intradevar ratati e un cuvant prea dur pentru elevii ce nu au promovat,stiti care e problema : din moment ce s-au luat note de ** si s-a putut promova si in proportie de 9*% in unele licee,e clar vina elevilor!

  Da intradevar eu am dat si al sport si la oral ,dar am luat matematica cu nota mare ,am luat limba romana cu nota mare,materii la care majoritatea dintre voi ati picat cu desavarsire, dar asta e mai dati o data si multa bafta! v-am pupat

 • ce atata zarva? mai trebuie si palmasi prin tara asta.
  daca o mai duceau cu furatul la exxamen vreo 2-3 ani erau echipele pe santier formate numai din ingineri.lasati vaicareala si mergeti sa va racoriti pe terase si in cluburi .si de saptamana viitoare: LA MUNCA . tara mai are nevoie si de gaste care sa munceasca.

 • Felicitari celor care au promovat! Si te gandesti ca „pt ce dracu am muncit atat” in Romania asta de *****, termini si o facultate buna si deabia daca gasesti un loc de munca amarat!

 • toti directorii se scot si dau vina pe elevi. ce pregatire s-a facut la gr. sc. vladeni? pregatire s-a facut la matematica…dar cu o profesoara care vorbea doar pt ea….codat..habar nu aveai despre ce preda ea…anul trecut am avut o alta profesoara, care explica la fiecare elev in parte…dar la inceputul clasei a *2 s-a bagat „peste” ea actuala profa…dupa o saptamana de la inceputul clasei a *2 am solicitat directorului sa schimbe profesoara cu cea din clasa a ** pentru ca nu intelegeam nimic…dar nu ne-a ascultat…au ramas si * corigenti pe meri…dar au si trecut elevi care nu aveau habar de tabla inmultirii…sa-i fie rusine directorului ca arunca toata vina pe elevi si-n plus el ne-a fost profesor de romana si nu am facut niciun fel de pregatire….ar trebui trimise controale serioase in scoala nu de alea pe „protocoale”

 • samson si restul lumii care arunca cu noroi in elevi sunteti niste idioti….care poate ati copiat si ati dat spaga la greu pe vremea voastra si v-ati trezit cu diploma de BAC in mana si acum mancati la rahat…..acum comentarii ar trebui sa posteze doar cei implicati….nu voi… adios si mai puneti mana si scrieti luceafarul k poate va plictisiti…….

 • imi doream pe vremea mea sa se intample astfel si sa nu-mi ia locul la facultate unul muult mai slab pregatit!! da !! sunt bucuroasa ca cei ca mine, care au invatat si le-a pasat, au o sansa!!!

 • imi doream pe vremea mea sa se intample astfel si sa nu-mi ia locul la facultate unul muult mai slab pregatit!! da !! sunt bucuroasa ca cei ca mine, care au invatat si le-a pasat, au o sansa!!!

 • degeaba se spune ca pe vremea aia nu au promovat elevi la bac de la liceul agricol Holboca,din contra acum in 2**2 nu a mai luat nici unul bacul,mai exat nu au mai luat bacul dupa anul 2***,eu de exemplu si binenteles cu ceilalti colegi de la mine din clasa B si clasa A am luat aproape toti bacul,au fost putini care nu au luat,dar macar atunci era un respect se invata,acum sinceri sa fim numai este nici respectul de sine si nice fata de profesori,nu au nici un interes sa invete,de vina sunt si profesorii dar mai ales elevii care nu vor sa invete

Adauga un comentariu