National

BAC 2014: Subiecte DIFICILE si FRAUDA

Publicat: 26 aug. 2014
1
A fost mai greu decat in vara, mie nu-mi place poezia, speram ca macar in a doua sesiune sa nu ne mai dea versuri. Nici la subiectul al doilea, cel cu revistele literare, n-am stiut sa dau exemple de reviste, am scris si eu ce mi-a trecut prin cap”, ne spune un elev de la Liceul Teoretic „Dunarea”.
Si cadrele didactice cu care am discutat despre subiecte au confirmat cele spuse de candidati. „Daca ne gandim ca in a doua sesiune vin elevi care au fost corigenti si cei care n-au promovat in prima sesiune, putem spune ca subiectele au fost foarte dificile chiar. Sunt peste media de dificultate.

Citeste si: Victoras Micula loveste din nou! A fost prins in timp ce COPIA la BAC

Cei care au fost respinsi in vara, n-au putut sa scrie nici macar despre „Luceafarul”. Ce sa le ceri sa scrie despre Bacovia, poezia postbelica sau reviste literare”, ne spune Valentina Brasoveanu, profesoara la Colegiul National „C. Negri”.
Doi elevi, unul din Tecuci si unul din Galati au fost surprinsi de supraveghetori cand au incercat sa fraudeze examenul si au fost eliminati, ne-a declarat inspectoarea generala, Mioara Enache. Daca pentru cel de la Tecuci, gasirea dovezilor incriminatoare a fost destul de usoara, pentru ca folosise clasicele fituici, in cazul domnisoarei de la Galati a fost nevoie de ajutor din partea Politiei Locale, pentru a depista dispozitivul audio ascuns bine. Supraveghetorii si presedintele centrului de examen, auzeau sunete suspecte in jurul ei, dar nu gaseau locul in care fata pitise dispozitivul. In final, o politista locala a fost chemata la fata locului si au gasit obiectul ascuns bine, in sutien.

Citeste si:Probe surpriza pentru candidatii la Bac! Ce a picat la limba romana

 
Adauga un comentariu