News Flash:

Bacalaureat 2010

14 Decembrie 2009
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Bacalaureat 2010
Inscrierea candidatilor la examenul national de bacalaureat se va desfasura normal in intervalul 14-18 decembrie, chiar daca de astazi profesorii intra in concediul fara plata, iar MECI a permis ca dosarele sa poata fi depuse si cu cateva zile mai devreme, respectiv intre 9 si 11 decembrie. Secretariatele scolilor vor ramane deschise in aceasta saptamana, in perioada concediului fara plata al cadrelor didactice si, implicit, a vacantei elevilor.
Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise. Toti elevii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana, a doua proba va fi la Matematica, pentru elevii de la filiera tehnologica, real si o parte din vocational si Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational. Pentru cea de a treia proba scrisa elevii pot opta, in functie de filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre urmatoarele grupe de discipline: Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica; Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie. La acestea se adauga, pentru cei care au urmat liceul intr-o limba a minoritatilor nationale, si proba scrisa la limba si literatura materna. Examenul de bacalaureat va cuprinde si mai multe evaluari orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana (in perioada 15-17 februarie 2010) si, dupa caz, in limba materna, pentru elevii care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale (in 17-19 februarie). O alta evaluare este cea privind competentele digitale (in perioada 19-29 aprilie), la care se adauga evaluarea competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal (31 mai - 4 iunie). Prima proba scrisa la examenul de bacalaureat va fi la Limba romana, in 28 iunie 2010, urmata de Limba materna - in 29 iunie, proba obligatorie a profilului - in 30 iunie si proba la alegere - 2 iulie. In 4 iulie vor fi afisate rezultatele, in 6-7 iulie vor fi evaluate contestatiile, iar in 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4000 (s) | 22 queries | Mysql time :0.281035 (s)