Eveniment-Social

BACALAUREAT 2015: Elevii din Pascani au iesit cu zambetul pe buze de la proba scrisa la Limba si literatura romana

Publicat: 29 iun. 2015
1

Bacalaureatul a inceput cu mari emotii pentru absolventii de liceu. Tinerii au sustinut astazi prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana. In Pascani sunt inscrisi la examenul maturitatii peste 700 de elevi. Anul acesta, in municipiu sunt trei centre de examinare: Colegiul National Mihail Sadoveanu”, Liceul Teoretic „Miron Costin” si Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea”.

Elevii de la profilul uman au avut la subiectul I de analizat un text numit „Trei Generatii”, cu mai multe cerinte, cum ar fi gasirea de sinonime, la subiectul II, text argumentativ despre rolul scriitorului in societate, iar la subiectul III: Relatia dintre doua personaje intr-un roman interbelic. Tinerii care au sustinut proba la Limba si literatura romana, la profilul real, au avut de rezolvat la subiectul I un text la prima vedere din care sa scoata antonime si sinonime, la al doilea subiect au avut de scris un text argumentativ despre importanta practicarii unui sport la orice varsta, iar la al treilea subiect au avut de facut o caracterizare a unui personaj la alegere din opera lui Ion Creanga, Marin Preda sau George Calinescu.

O eleva de la Miron Costin spune ca partea a treia i s-a parut mai dificila. „A fost destul de usoara proba la Limba romana fata de ce ma asteptam eu sa fie. Partea a treia mi s-a parut mai dificila pentru ca a fost mult de scris, partea a doua a fost destul de simpla, am avut de scris despre importanta practicarii unui sport la orice varsta. Ma astept sa iau macar 7. Cel mai frica imi este la matematica”, a declarat Iulia Murariu. Un alt elev de la acelasi liceu spune ca a intampinat mici probleme la subiectul I. „Proba de astazi mi s-a parut acceptabila. Am abordat toate subiectele, doar subiectul I m-a pus putin in dificultate. Subiectele II si III au fost chiar foarte simple. Sigur o sa iau peste 8”, a spus George.

Ceraselei i s-au parut foarte simple subiectele examenului. „ Au fost subiecte usoare si, cred eu, ca oricine putea sa le rezolve. Ma astept sa iau peste 9. La matematica imi este frica pentru ca sunt la profilul matematica – informatica si este mai greu”, a declarat Cerasela Acatincai. Vlad spune ca a avut emotii pana sa intre in examen, dar a iesit convins ca va lua o nota mare. „A fost oarecum usor pentru cei care au invatat. Partea a treia mi s-a parut un pic dificila pentru ca este foarte mult de scris si mi se parea ca cele 3 ore trec prea repede. Ma astept sa iau o nota mare. Pentru celelalte doua examene, la istorie si geografie, nu imi fac griji pentru ca sunt destul de pregatit”, a precizat Vlad.

Adauga un comentariu