Stiri si curiozitati

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Data la care vor fi afișate rezultatele finale

Publicat: 07 aug. 2020
Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna. Data la care vor fi afișate rezultatele finale
Au fost publicate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se apropie, iar data la care vor fi afișate rezultate finale a fost stabilită. Inscrierile pentru această sesiune au avut loc in perioada 13 – 24 iulie. Documentele pentru inscriere au fost depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

In prima sesiune a examenului maturității rata de promovare a fost de 64.5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%. Rata de promovare a rămas cea mai scăzută din ultimii șase ani.

În perioada 6-9 iulie a avut loc sesiunea specială, pentru elevii care nu au putut participa la prima sesiune din cauza epidemiei de coronavirus. La aceasta etapa a examenului au participat 141 de absolventi ai clasei a XII-a.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Cand vor fi afisate rezultatele finale

Programul sesiunii de toamna al examenului de Bacalaureat 2020 se va desfasura dupa urmatorul calendar. Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, afirmă MEC.

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă rezultate finale

In data de 2 septembrie pana la ora 12:00 vor fi afisate primele rezultate la probele scrise. Contestatiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se mai arată în comunicat.

Rezultatele finale pentru sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2020, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Pentru rezolvarea subiectelor scrise candidatii au la dispozitie trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei ce vor fi surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, , indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane

Adauga un comentariu