News Flash:

Bacalaureat: atentie la probele scrise

2 Iulie 2006
938 Vizualizari | 0 Comentarii
•Astazi, echipa Inspectoratului Scolar Judetean va ridica de la Ministerul Educatiei si Cercetarii subiectele pentru toate probele scrise •Variantele de subiecte vor fi pazite de o garda suplimentara de paznici ai ISJ, dar si de un jandarm

Fara telefoane mobile, cu apa minerala de acasa si nu mai tarziu de 8,30 la centrul de examen, acestea sunt principalele recomandari de care trebuie sa tina cont aproape 6.800 de tineri care intra de luni in probele scrise ale bacalaureatului. Pentru pregatirea acestora, astazi echipa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) va ridica de la Ministerul Educatiei si Cercetarii subiectele pentru toate probele scrise. Variantele de subiecte vor fi pazite de o garda suplimentara de paznici ai ISJ, dar si de un jandarm. Luni este programata a se desfasura proba scrisa la limba si literatura ramana, proba obligatorie pentru toti candidatii. Miercuri, pe 5 iulie, este programata proba obligatorie a profilului, iar cei mai multi candidati vor sustine examenul la matematica, iar subiectele vor fi diferentiate in functie de profilul fiecarui absolvent.

Doar cerneala sau pasta albastra

Candidatii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate in fiecare centru de examen. Fiecare candidat va primi o coala de hartie tipizata pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele si completeaza citet celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. Coltul colii tipizate va fi lipit, dupa distribuirea subiectelor in sali, numai dupa ce cadrele didactice care supravegheaza in sala au verificat identitatea candidatilor si completarea corecta a tuturor datelor prevazute si dupa ce supraveghetorii semneaza in interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Pentru lipirea coltului lucrarii se va folosi lipici sau acelasi tip de etichete autocolante pentru toate centrele de examen dintr-un judet. Presedintele comisiei va semna si va pune stampila tip Bacalaureat 2006 - C.E. peste coltul inchis si lipit al lucrarii. Aceste operatii se vor incheia inaintea iesirii primului elev din sala de examen. Pentru ciorne, candidatii vor primi coli obisnuite de hartie, marcate cu stampila. Exact aceeasi operatiune va avea loc la fiecare proba scrisa care va urma in cadrul bacalaureatului. Tinerii nu pot parasi centrul de examen decat cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor in sali. Punctajul acordat fiecarui subiect se va transmite candidatilor odata cu subiectul, iar baremul de evaluare va fi afisat la avizierul centrului de examen dupa incheierea probei scrise. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar acestia nu vor avea voie sa foloseasca alta hartie decat cea distribuita de supraveghetori.

Rezultate la oral

Doar trei candidati la bacalaureat au fost respinsi in urma examenului oral la limba moderna. Notele obtinute de restul candidatii au fost dintre cele mai bune. A plouat cu note de zece pentru 1.934 de candidati din 6.412 inscrisi, note de noua au primit aproape 1.350 absolventi de liceu, in timp ce note de cinci si de sase nu au fost acordate decat unui numar de 334 de tineri. Procentul de promovabilitate, dupa probele la limbile straine, este de 99,95 la suta, iar candidatii la bacalaureat au scapat de probele orale. Conform calendarului, pe data de 10 iulie absolventii de liceu vor afla ce note au obtinut la toate probele scrise, inclusiv media finala a bacalaureatului, medie care ii va ajuta pe acestia sa intre la facultate.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013860 (s)