National

BACALAUREAT. Ministerul Invatamantului pregateste SCHIMBARI RADICALE

Publicat: 09 mai 2014
1
Ministerul Educatiei are in vedere o metoda „avansata” pentru modul in care sa se desfasoare examenele, si anume pe tableta sau pe laptop, fiind posibil ca rezultatele sa se primeasca imediat. Remus Pricopie estimeaza ca primele examene digitale ar putea sa fie date peste 10 ani, autoritatile sperand ca pana la acea data toate scolile sa fie informatizate. Remus Pricopie sustine ca evaluarile nationale sau examenul de Bacalaureat nu pot sa se desfasoare deocamdata pe calculator. Odata cu digitalizarea claselor, insa, ministrul Educatiei este sigur ca elevii vor ajunge sa sustina testele pe computer.
Toti elevii au acces gratuit in scoli la aplicatii Google, avand posibilitatea sa invete mai usor geografie, matematica sau limba romana. Totusi, in momentul de fata, in Romania, exista numai 11.000 de scoli si licee care au acces la internet, iar multi elevi evita sa-si faca temele pe caiete. In ultimii ani s-a constatat un interes tot mai scazut fata de invatatura, lucru desprins din rezultatele slabe la examene. Vara trecuta peste 44% dintre elevi nu au promovat la examenul de Bacalaureat.
Printre cauzele dezinteresului la toate nivelele pentru invatatura se crede ca ar fi lipsa de dotare a scolilor si calitatea scazuta a procesului educational, considerandu-se ca invatamantul actual are un caracter formativ scazut si ca invatamantul romanesc nu ii pregateste pe elevi pentru viata. Totodata, s-a emis ideea ca sistemul de examinare ar fi ineficient pentru formarea unei baze solide de cunostinte, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu