Actualitate

BACALAUREAT. Prima proba scrisa pentru elevii din Iasi. TOATE detaliile si subiectele – UPDATE

Publicat: 29 iun. 2015
UPDATE 15:34 – La proba de azi au fost inscrisi 5.714 candidati, dar 201 au absentat. In conformitate cu programa de examen si cu matricea de specificatie stabilite de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, proba scrisa de Limba si literatura romana vizeaza competentele de receptare si de producere a mesajelor scrise (inclusiv a unor mesaje care transpun in scris strategii si reguli de exprimare orala), iar structura subiectelor permite rezolvarea acestora in trei ore de examen.

Vezi aici toate detaliile despre derularea primei probe scrise la Iasi, la examenul de Bacalaureat

UPDATE 10:58 – La Limba si literatura romana, la profil real, la primul subiect elevii au avut de analizat textul „Trei Generatii”, candidatii avand de parcurs mai multe cerinte. La al doilea subiect au avut de conceput un text argumentativ, despre importanta sportului, iar la al treilea subiect li s-a cerut sa caracterizeze un personaj din Ion Creanga, Marin Preda sau George Calinescu. La profilul uman, la primul subiect au avut acelasi text de analizat, „Trei Generatii”, in timp ce la al doilea subiect au avut un text argumentativ despre rolul scriitorului in societate, in timp ce la subiectul al treilea au trebuit sa scrie despre relatia dintre doua personaje intr-un roman interbelic.

STIRE INITIALA – Emotii mari pentru mii de elevi din judetul Iasi, acesta urmand sa sustina astazi, 29 iunie, prima proba scrisa la examenul de Bacalaureat, la Limba si literatura romana. Elevii au ajuns in sali de la ora 8:30, accesul in unitatile de invatamant nemaifiind permis dupa aceasta ora. Proba incepe la ora 9:00 si va dura doua ore. Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean (IJS), la nivelul judetului sunt organizate 18 centre de examen, unde vor sustine probele 6.059 absolventi ai claselor a XII-a.

Vom reveni cu detalii
Comentarii
Adauga un comentariu