Eveniment-Social

Bacalaureat: subiecte accesibile pentru candidati – FOTO, VIDEO

Publicat: 06 iun. 2011

Ieri, prima proba a examenului de Bacalaureat, cea de evaluare a competentetor lingvistice de comunicare orala în Limba romana, s-a derulat fara probleme. Majoritatea candidatilor s-au declarat multumiti, afirmand ca subiectele au fost accesibile. „A fost foarte usor si nu am prea avut emotii, pentru ca am fost pregatita. Subiectele au fost abordabile si fara dificultati de tratare a lor. Astept probele scrise, unde voi avea emotii cu siguranta. Acestea sunt cele care au relevanta la nota finala”, a declarat Aftanase Raluca, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Garabet Ibraileanu”.
Si directorii de licee sunt multumiti de modul in care a fost programat si organizat de Ministerul Educatiei examenul din acest an. „E bine ca probele orale si de evaluare a competentelor digitale au fost plasate in aceeasi perioada cu celelalte probe. In plus, sunt multumit ca ceilalti elevi isi continua activitatea scolara si nu am fost nevoiti sa o suspendam ca anul trecut. Nu sunt ingrijorat nici de rezultatele de la simulare. Ele au fost utile si, la examenul propriu-zis, ma astept la rezultate foarte bune din partea elevilor nostri”, a declarat Constantin Chirila, directorul de la Colegiul „Ibraileanu”. 
La Iasi, 6.841 de candidati vor sustine examenul, dintre care 1.351 din promotiile anterioare, in 49 de centre de evaluare. Probele scrise vor avea loc doar in 24 de centre. Urmatoarea proba va fi cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare în Limba materna, în intervalul 8-10 iunie. De asemenea, in perioada 10-17 iunie, absolventii de clasa a XII-a vor fi testati la competentele digitale. Intre 20 si 23 iunie este programata proba orala la o limba de circulatie internationala.

Adauga un comentariu