News Flash:

Bacalaureatul modificat i-a bulversat pe elevi

5 Octombrie 2009
1005 Vizualizari | 1 Comentarii
Bacalaureatul modificat i a bulversat pe elevi
• Noua forma a examenului de bacalaureat i-a bagat in ceata pe majoritatea elevilor de clasa a XII-a care urmeaza sa sustina acest examen national in 2010 • Calendarul modificat al derularii examenului, reducerea numarului de probe scrise si introducerea celor ce tin de testarea competentelor de comunicare in limba romana si a celor lingvistice, respectiv ale celor digitale, care sunt programate in intervalul ianuarie-aprilie 2010, sunt inca o enigma pentru multi liceeni

Noua forma a examenului de bacalaureat i-a bagat in ceata pe majoritatea elevilor de clasa a XII-a care urmeaza sa sustina acest examen national in 2010. Noul calendar al derularii examenului, reducerea numarului de probe scrise si introducerea celor ce tin de testarea competentelor de comunicare in limba romana si a celor lingvistice, respectiv ale celor digitale, care sunt programate in intervalul ianuarie-aprilie 2010, sunt inca o enigma pentru multi liceeni. "Am auzit ceva de noul bac, dar sincer sa va spun inca nu stiu cum se va derula. Oricum este aiurea faptul ca s-a modificat acest examen chiar acum... Eu am inceput clasa a IX-a cu un anumit model de bacalaureat, m-am pregatit dupa vechea forma si acum m-am trezit la final cu alt bac si e foarte aiurea", a declarat Simona S., eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Mihai Eminescu.

Noul calendar

Metodologia realizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), prin care s-a stabilit noul calendar si noua structura a probelor orale si scrise a bacalaureatului 2010, debuteaza in intervalul 14-18 decembrie 2009. In aceasta perioada, elevii de clasa a XII-a se vor inscrie, urmand ca probele la bacalaureat sa inceapa cu proba orala, programata a avea loc in intervalul 11-13 ianuarie 2010, cand elevilor le vor fi testate competentele de comunicare in limba romana. In perioada 18-29 ianuarie, liceenii vor fi evaluati la competentele digitale si vor primi calificativele: utilizator incepator (0-20 de puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 de puncte), utilizator avansat (51-74 de puncte) si utilizator experimentat (75-100 de puncte). Urmatorul test va avea loc intre 19 si 22 aprilie si va privi competentele lingvistice, evaluare ce va include trei probe: test scris de 90 de minute, examen oral de 10-15 minute si o proba de intelegere a unui text audiat care va dura maximum 20 de minute. Elevii care vor trece prin aceste probe orale vor putea sa intre in cele scrise, indiferent de rezultatul obtinut, si vor primi certificate de competenta. Pentru obtinerea diplomei de bacalaureat, absolventi vor sustine si trei probe scrise programate la finalul anului scolar in data de 28, 29 si 30 iunie. Cele trei probe scrise includ examen la limba romana, la matematica, doar pentru profilul real si filiera tehnologica, urmate de proba scrisa la istorie, la profilul umanist si filiera vocationala si examenul la fizica, chimie, biologie sau informatica, pentru profilul real, militar si filiera tehnologica. La geografie, filosofie, logica, economie, psihologie sau sociologie, probele vot avea loc doar pentru cei de la profilul umanist si filiera tehnologica. Rezultatele se vor afisa pe data de 3 iulie, iar cei care nu vor obtine o medie de cel putin sase vor mai avea o sansa in cadrul celei de-a doua sesiuni ce se va derula intre 23 august si 8 septembrie 2010.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

noul calendar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Bau-bau  | #82650
Cei mai multi sunt bulversati de la nastere. Auzi, cica ii sperie noul bac, fiindca s-au pregatit dupa modelul vechi. Adica sa nu invete nimic, sa puna babacii pile la oral, sa ia 10 la sport si sa copieze la scris. Copilasi, va asteapta camere de supraveghere in salile de examen, asa ca profii nu vor mai fi amabili cu voi, fiindca vor fi concediati daca incalca regulamentul examenului. Adio pile si fituici!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014015 (s)