News Flash:

Bacalureatul incepe astazi cu oralul la romana

23 Iunie 2008
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
• Examenul de bacalaureat din acest an debuteaza astazi cu proba orala la limba si literatura romana, la care sunt asteptati 8.126 de candidati, numar record pentru judetul Iasi • Absolventii de liceu trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, la intrarea in sala de examen, cartea de identitate • Examinarea va fi realizata de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati • Aceasta proba, alaturi de celelalte examene orale, este deschisa si pentru participarea parintilor
Examenul de bacalaureat din acest an debuteaza astazi cu proba orala la limba si literatura romana. La proba care se desfasoara pe parcursul a doua zile, candidatii trebuie sa intre in sala de examen in ordinea afisata la centrele de examen, respectand ora prevazuta de comisie pentru fiecare grupa. Candidatii trebuie sa prezinte in mod obligatoriu la intrarea in sala de examen, cartea de identitate. Examinarea se va realiza de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati, proba aceasta alaturi de celelalte examene orale fiind deschisa si pentru participarea parintilor. Fiecare profesor va evalua raspunsul candidatului cu note intregi de la 1 la 10, in functie de baremul de evaluare, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca 1 punct. Nota finala se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori. Proba orala la limba romana alaturi de celelalte examene de acest tip sunt eliminatorii, iar in vederea sustinerii acestora, candidatii vor extrage un singur bilet. Acestia au insa dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Un candidat se considera promovat daca a obtinut minimum nota finala 5. Cei care vor obtine o nota sub 5 sau care nu se vor prezenta vor fi declarati respinsi, respectiv neprezentati si nu vor mai avea dreptul sa mai participe la probele urmatoare. La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica. "Un numar de 8126 de absolventi de liceu din judetul Iasi incep examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. In judetul Iasi sunt 25 de centre de examen si 8 centre zonale de evaluare. Am primit deja solicitari de sustinere a examenului la domiciliu. Este vorba despre un candidat care in urma unui accident rutier este imobilizat sau un candidat operat de ulcer perforat", a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. Probele orale vor continua in zilele de 24 si 25 iunie cu limba si literatura materna (pentru care nu exista candidati in judetul Iasi), respectiv 25 si 26 iunie - limba si literatura moderna. Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc vineri, 27 iunie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037011 (s)