Sanatate

Bacterie la stomac. Principale cauze pentru durere

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bacterie la stomac. Principale cauze pentru durere
La nivelul tubului digestiv există între 500 și 2000 de specii diferite de bacterii bune

Durerile sau arsurile pot fi provocate de către o bacterie la stomac. Afecțiunile sunt des întâlnite, motiv pentru care trebuie acordată atenție.

În cadrul gastritelor are loc o iritare a țesutului de la nivelul stomacului, sunt mai multe cauze, printre care se află și infecția bacteriană. Există un număr mare de specii de bacterii ce pot provoca diverse afecțiuni la întregul tub digestiv.

Nu se poate folosi un singur tratament, căci tratamentul poate să difere în funcție de leziunile pe care le provoacă bacteria. Similar cu îngrijitul unei plante, dacă aceasta are mucegai la rădăcină, cu cât îi dăm mai multă apă, cu atât îi facem mai rău.

barbat cu durere la stomac
Consumul de alcool poate facilita apariția de arsuri gastrice

Principale bacterii ce pot provoca leziuni

În general, aceste mici microorganisme pot fi preluate de peste tot. Dacă se intră într-o instituție publică și se pune mâna pe clanța atinsă de alte 200 de persoane, iar ulterior nu are loc igienizarea mâinilor, va crește riscul de a lua contact cu aceste bacterii, uneori vindecarea fiind problematică.

Dar, la fel există posibilitatea consumării unei cărni ce nu a fost bine gătită, mai ales cea de porc. Motiv pentru care pe lângă nivelul de igienizare a bucătăriilor din locurile în care mâncăm, trebuie să păstrăm un ochi și pe alimentele consumate, mai ales din cadrul celor de tip fast-food.

helicobacter pylori bacterie la stomac
Helicobacter pylori poate dobândi imunitate la mai multe antibiotice dacă nu este tratată corespunzător

Helicobacter pylori – Cea mai frecventă bacterie la stomac

După cum ați mai auzit din diverse surse, Helicobacter pylori este o bacterie foarte cunoscută pentru gastritele pentru care le provoacă. Deși, aceasta locuiește în tubul digestiv a multor persoane fără să producă apariția unor simptome, atunci când organismul este vulnerabil, lovește cu multă agresivitate.

Mucusul de la nivelul stomacului se subțiază, iar sentimentul de arsură devine unul foarte pronunțat. Hiperaciditatea provoacă dureri puternice și există un risc crescut de a dezvolta ulcere. Tratamentul se face, de obicei, cu 2 tipuri diferite de antibiotic. Acesta bacterie având o capacitate ce a dezvolta dese ori imunitate.

Infecție cu Clostridium dificile

În lumea bacteriilor, Clostridium, se înregistrează ca fiind una renumită pentru faptul că se poate lua frecvent din spitale. Simptomele pot fi unele ușoare, unde se prezintă cu o ușoară diaree și crampe abdominale, dar pot duce până la insuficiență renală, scaune cu sânge, vomitat frecvent, febră și chiar tahicardie.

bacterie la stomac grafica
Antibioticele luate necorespunzător pot provoca afecțiuni grave

În intestinul nostru există în jur de 100 de miliarde de bacterii pe care oamenii de știință le consideră ca fiind bune. Acestea au o relație de simbioză cu organismul, iar atunci când luăm antibiotice, numărul lor poate scădea dramatic. Un fapt foarte periculos pentru că pe lângă rolul în descompunerea resturilor nedigerate, acestea luptă și cu bacteriile ce pot să ne provoace daune.

Carnea de porc poate conține Yersinia

Chiar dacă se știe că mereu trebuie să avem grijă la carnea pe care o consumăm, multă lume este neglijentă asupra acestui fapt. Poate că în occident se consumă frecvent carnea de vită în sânge, dar acest lucru este puțin mai sigur întrucât bacteriile din această carne conțin un număr mai redus de bacterii ce pot ataca stomacul. Simptomele infecției sunt reprezentate de febră, dureri abdominale și diaree.

Escherichia coli. Bacteria oportună

O altă bacterie ce atacă frecvent stomacul și ulterior alte sisteme din organism este E. coli. Familia din care face parte este una mare, unele bacterii fiind chiar parte din flora intestinală. Aceasta poate fi luată din fructe și legume nespălate, dar orice loc ce nu este bine igienizat poate fi un potențial pericol.

copil in cavitatea uterina
Femeile însărcinate, cât și fătul, au un sistem imun mai sensibil

Persoanele ce se află în cel mai mare risc sunt cele cu sistemul imun precar sau în condiții mari de stres. Astfel, copiii, bătrânii și femeile însărcinate sunt cele mai frecvente victime. Simptomele sunt reprezentate de diaree, crampe la nivelul abdomenului și vomitat. O mică atenție trebuie acordată pentru persoanele însărcinate, căci diareea nu este un semn sau simptom al sarcinii, chiar dacă vomitatul și crampele pot apărea, medicul trebuie contactat într-un timp cât mai scurt.

Tratament pentru a distruge o bacterie la stomac

Aceste bacterii au un renume pentru capacitatea lor de a se imuniza împotriva antibioticelor, motiv pentru care nu trebuie să le administrați fără recomandarea medicului specialist. În schimb, dacă doriți, puteți să încercați să vă tratați cu plante, ceaiul de mușețel și cel de cimbru s-au dovedit a fi vrednici oponenți pentru bacterii dacă se află în stadiul de început.

copil cu durere la stomac
Copiii și bătrânii sunt cei mai predispuși în a contacta microorganisme străine

Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, consultul la un medic trebuie să fie făcut. O bacterie la stomac ce produce infecții nu trebuie tratată necorespunzător. Ceaiurile nu o vor trata, iar de la sine nu se va realiza vindecarea. Antibioticele trebuie luate conform instrucțiunilor date de medic, căci, din nou, acestea pot căpăta imunitate.

Adauga un comentariu