Sport

Badminton: Olimpiada – un obiectiv pentru cei cu bani

Publicat: 18 iul. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:4175;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Lipsa fondurilor o pot priva pe Alina Pieptu de participarea la Sydney 2000: „Nu am bani pentru a merge la concursurile internationale”, declara cea mai buna practicanta a badmintonului din Iasi

Fisa personala

•nascuta in toamna anului 1975 •a inceput badmintonul in clasa a V-a •campioana nationala la juniori ‘in 87 •locul II la Balcaniada din ’93 •trei titluri nationale in ’93 •cel mai bun an – 1993 •cea mai mare deceptie – in anul 1997 •absolventa a Facultatii de Stiinte Economice •pasiuni: muzica, sportul, animalele (are acasa doi catei si o pisica).

Un dram de speranta
Intr-unul din numerele noastre trecute va instiintam despre posibila viitoare retragere din antrenorat a prof. Nicolae Oloeriu, cel care se ocupa de pregatirea badmintonistilor de la CS Politehnica Iasi. Sperantele profesorului se leaga de o participare a Alinei Pieptu la Olimpiada de anul viitor, insa se pare ca acest lucru nu va fi posibil. Drumul Alinei spre Olimpiada este presarat cu numeroase filtre, din pacate ele nefiind accesibile din pricina lipsei fondurilor: „Nu cred ca voi participa. E foarte greu acum insa eu mai pastrez un dram de speranta. La inceputul anului mi-am propus ca obiectiv participarea la Sidney insa nu am avut bani pentru a merge la calificari”, spune sportiva.
Alina Pieptu a inceput sa practice badmintonul pe cind era eleva in clasa a V-a. Rezultatele nu s-au lasat asteptate, un an mai tirziu ea devenind campioana nationala la juniori. De atunci s-a „abonat” in fiecare an la titlurile nationale, in ’93 devenind vicecampioana balcanica, in acelasi an obtinind si trei titluri nationale (la individual, dublu mixt si dublu fete).
Odata cu intrarea la Stiinte Economice, Pieptu a intrerupt activitatea competitionala, intre anii ’94 si ’96, timpul acesta dedicindu-l studiilor. Revenindu-si destul de greu a izbutit totusi in ’97 sa obtina titlul national la seniori. Intrebata fiind care a fost cea mai mare deceptie a carierei sale sportive, a raspuns: „In 1996 am cistigat nationalele si eram intr-o forma foarte buna. Un an mai tirziu am cistigat tot ce se putea cistiga, cu exceptia unui singur concurs si abordam nationalele pentru a obtine cele trei titluri. Cu putin timp inainte insa, am contactat la Bacau o viroza rebela ce mi-a provocat eliminarea in turul 2 si automat pierderea titlurilor”.
Anul acesta, Pieptu a cistigat ultima selectie pentru lotul national, din 12 sportivi alegindu-se 6. A disputat 11 meciuri din care a cistigat 10, iar in perioada imediat urmatoare se va deplasa in cantonament la Timisoara pregatindu-se pentru Balcaniada din acest an.
Referitor la spusele prof. Oloeriu, care intentioneaza in viitor sa se retraga, sportiva ne-a declarat: „Nu am stiut ca a facut public acest lucru, insa ma bucur ca nu a fixat si un termen limita. Nu stiu ce se va alege de badmintonul iesean pentru ca profesorul Oloeriu este singurul antrenor din Iasi. Sper ca pina la retragere lui unul din sportivi sa intre la IEFS ca sa avem un antrenor la echipa. Mie mi-ar placea sa ma ocup de copii dar timpul nu-mi permite, in plus, nu am urmat nici cursurile Colegiului de antrenori”.
Narcis POHOATA

Adauga un comentariu